.

Atletism: Florentina Iuşco, performanţă excelentă la Cupa României

În Sala de atletism din București s-au desfășurat recent întrecerile din Cupa României, competiție de sală care a marcat și etapa a doua din cadrul Campionatului național pentru seniori, tineret și juniori U 20.
Florentina Iușco a câștigat la această competiție două medalii de aur cucerind atât proba de triplusalt cu o sări­tură care a măsurat 13,85 m. dar și pe cea de săritura în lungime, unde a înregistrat o excelentă performanță și a sărit 6,74 m.
Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe a confirmat forma bună în care se află și a avut o săritură de top mondial iar cu acest rezultat, atleta din Deva a obținut ba­remul de calificare pentru Campionatele Europene în aer liber, care se vor desfă­șura la Roma, în perioada 7-12 iunie 2024.
Până atunci, atleta de la CSM Deva va evolua în alte concursuri importante, pri­mul dintre acestea fiind Campionatul Bal­ca­nic de la sală din 10 fe­bruarie, de la Istanbul la care va fi obligată să se decidă la care dintre cele două probe ea va evolua, organizatorii competiției balcanice mențio­nând că un sportiv poate participa doar la o singură probă în com­petițai de la Istanbul.
Tot la Cupa României de la București, sportivul Dorin Rusu (pregătit de prof. Cornelia Juratoni) și-a trecut în palmares pe lângă medalia de argint cucerită în proba de 1500 m și una de aur pe care a câștigat-o la finalul probei de 3000 m.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate