.

Atletism: Florentina Iușco a cucerit două medalii la Campionatele naționale de seniori

Desfășurate la Cluj Napoca, pe Stadionul Cluj Arena, întrecerile Campionatului Național de atletism în aer liber la seniori au fost un ultim test de verificare și de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris, pentru mai mulți dintre atleții din România.
Devenca Florentina Iușco, după cum se știe la CSM Deva (unde este pregătită de prof. Nicolae Alexe) a reușit o bună evoluție la aceste întreceri de la care s-a întors acasă cu două medalii.
În prima zi a competiției Florentina a devenit vice­cam­pioană națională la triplusalt, cu o performanță de 14.05 m cu care a cucerit medalia de argint. Ea fost depăşită în clasament de Andreea Taloș, de la Rapid București, cu 14, 35 m , iar pe locul al treilea s-a clasat Diana Ion, de la CSM Craiova, cu 14,03 m .
Duminică în reuniunea finală deveanca a evoluat în finala de la lungime unde s-a impus fără probleme, cu un rezultat foarte bun, o săritură care a măsurat de 6,49 metri cu care a câștigat medalia de aur la această ediție.
Cu aceste rezultate, Florentina Iușco așteaptă confirmarea de la Federația In­ter­națională de Atletism pentru participarea la Jo­curile Olimpice. Lista finală va fi afişată de către Federaţia Internaţională de Atletism, după relocări, în data de 7 iulie.
Un alt atlet devean, Andrei Dorin Rusu (pregătit de prof. Cornelia Juratoni) s-a clasat pe primul loc în proba de 5000 m cu timpul 14:45,15 cu care a cucerit medalia de aur și apoi s-a clasat pe locul secund în finala probei de 1500 m cu timpul de 3:44,77 unde a câștigat medalia de argint și titlul de vicecampion național la acesată ediție în timp ce juniorul Răzvan Gabriel Toth (CSS Hunedoara) s-a clasat pe locul opt cu timpul de 4:19,92.
În proba de 3000 Metri obstacole seniori, atletul Eric Rus legitimat și el la CSM Deva s-a clasat pe locul cinci cu timpul de 9:58,93 iar Adelin Daniel Pop legitimat și el la SCM Deva- CSU Arad s-a clasat pe locul șase în proba de 800 m.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate