.

Activitate socială pentru persoane vârstnice și copii

Vineri, 29 martie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Sectorul Social al Centrului Eparhial a organizat o activitate pentru un grup de persoane vârstnice.

Această activitate face parte din programul lunar de ajutorare al persoanelor vârstnice care au o situație financiară dificilă și are ca scop sprijinirea acestora pentru a-și menține statutul de membrii deplini și activi ai comunității, prin participarea la activități de socializare și petrecere a timpului liber.

Obiectivul evenimentelor organizate, este insuflarea unei stări de bucurie în sufletele persoanelor vârstnice care se simt singure, stimularea şi dezvoltarea stimei de sine, a respectului pentru toate persoanele, conştientizarea de către copii a nevoii de iubire şi respect a persoanelor vârstnice, stimularea comunicării între generații, precum și ajutorarea persoanelor vârstnice care se află în situații vulnerabile.

În cadrul întâlnirii, copii de la Colegiul Tehnic Energetic „D. Hurmuzescu” din Deva, Corpul 2, sub îndrumarea și cu implicarea doamnei profesoare Petronela Luncan, din dorinţa de acorda importanţa şi atenţia cuvenită persoanelor vârstnice, au venit din nou să aducă bucurie în sufletul sufletul acestora prin cântece și momente artistice.

La finalul activității, vârstnicii au primit din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei, pachete cu alimente, iar copiii au primit pachete cu dulciuri.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate