.

IPJ Hunedoara, la ceas de bilanţ

Poliţia Hunedoreană îşi îndeplineşte cu responsabilitate rolul pe care îl deţine în viaţa societăţii, cel de garant al respectării legilor statului, prin adoptarea unei atitudini proactive, canalizată pe activităţi concrete de prevenire şi combatere a  fenomenului  infracţional,  oferind  siguranţă şi încredere comunităţii din care face parte. Siguranța cetăţeanului rămâne, în continuare, obiectiv prioritar pentru structurile I.P.J. Hunedoara.

 La finalul săptămânii trecute, poliţiştii hunedoreni şi-au analizat activitatea profesională desfăşurată în cursul anului 2018.

Analiza activităţii desfăşurate de efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara în cursul anului 2018 a relevat faptul că poliţiştii hunedoreni s-au implicat cu profesionalism  şi responsabilitate în organizarea şi desfăşurarea, la nivel judeţean, a unor acţiuni ce au vizat creşterea autorităţii Poliţiei şi asigurarea respectării legii, întărirea prezenţei echipelor de patrulare în zonele de interes, pentru prevenirea posibilelor activităţi infracţionale.

În anul 2018, activitatea I.P.J. Hunedoara a fost focalizată pe îndeplinirea obiectivelor Poliţiei Române, precum şi a celor stabilite în Strategia Naţională de Ordine şi Siguranţă Publică 2015 – 2020 . Concentrată pe oferirea unui serviciu public poliţienesc de calitate, Poliţia Hunedoreană şi-a îndeplinit obiectivele legale care a fost învestită, respectiv:

creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală şi siguranţa  rutieră;

          -destructurarea grupărilor infracţionale;

          -asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri, prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice, precum şi prin protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene;

asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale şi financiare necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale a Poliţiei Hunedorene.

 ACTIVITATEA IPJ HUNEDOARA SE AXEAZĂ PERMANENT PE ÎNDEPLINIREA PRINCIPALULUI OBIECTIV:  SIGURANŢA COMUNITĂȚII

 Protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale tuturor cetățenilor și garantarea siguranței lor reprezintă un interes național de securitate, fiind principalul obiectiv al poliţiştilor hunedoreni.

Dispeceratul 112 al poliţiei a primit, în anul 2018, 35.671 apeluri telefonice de la cetăţeni, fiind necesară intervenţia în 16.999 cazuri. În peste 90% dintre aceste situaţii, intervenţia s-a realizat într-un timp scurt, de sub 10 minute.

Activitatea investigativă s-a concretizat în numărul mare de autori identificaţi şi deferiţi justiţiei. Astfel, în 2018, a fost începută urmărirea penală faţă de 3.468 suspecţi, dintre care 1.708 au fost cercetaţi pentru infracţiuni judiciare şi 331 pentru infracţiuni economico-financiare.

Pentru a răspunde aşteptărilor populaţiei, activitatea Poliţiei Române a cunoscut ample transformări structurale şi calitative, adoptând în acest nou cadru şi conceptul „poliţie de proximitate”.

Poliţia de Proximitate este implementată deja în mai multe state europene din necesitatea de a-i apropia pe oamenii legii cât mai mult de membrii comunităţii. Activitatea poliţiştilor de proximitate hunedoreni s-a materializat în:

  • 177 dosare penale soluționate;
  • Peste 1.800 de petiții soluționate;
  • 99 infracțiuni constatate în flagrant;
  • 766 contravenții constatate;
  • 607 de stări conflictuale detensionate;

Activităţile preventive au avut impact pozitiv şi în privinţa siguranţei în mediul şcolar, în 2018 înregistrându-se o scădere cu 18,8% a faptelor penale sesizate, comise în incinta sau în proximitatea unităţilor şcolare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate