.

5 ani de funcționare, în slujba hunedorenilor

5 (cinci) ani de funcționare neîntreruptă a Centrului Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență Hunedoara (CJMSU) – în slujba vieții, în ajutorul oamenilor!

Județul Hunedoara este beneficiarul unui dispecerat integrat prin intermediul căruia se gestionează apelurile de urgență sosite prin intermediul numărului unic 112. CJMSU Hunedoara este primul și singurul dispecerat din țară care are în componența sa reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Serviciului Județean de Ambulanță, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Județean de Poliție și ai Serviciului Public Salvamont.

Prin înființarea dispeceratului integrat s-a urmărit eficientizarea utilizării resurselor umane şi materiale și a procedurilor de lucru specifice în cazul gestionării situațiilor de urgență, a acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în faza prespitalicească. S-a avut și se are în vedere îmbunătăţirea intervenţiei în situaţii de urgenţă la nivelul judeţului şi realizarea unui management unitar de preluare a cazurilor la nivel judeţean prin scăderea timpului de intervenție.

Evenimentul anivesar dedicat împlinirii a cinci ani de existență a fost marcat printr-o conferință de presă și o expoziție de tehnică de intervenție specifică fiecărei structuri din componența centrului integrat.

La întâlnirea cu presa au fost prezenți președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora, administratorul public Costel Avram, prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, subprefectul Dorel Bretean, dr. Valeria Filimon, managerul Serviciului Județean de Ambulanță, lt.col. Claudiu Achim, prim adjunct al ISU Hunedoara, col. Robert Vîță, inspector șef IJJ Hunedoara, cms. șef. Ovidiu Bîrlea, inspector șef IJP Hunedoara, Ovidiu Bodean, șef Serviciu Public Salvamont Hunedoara.

Mai jos, vă prezentăm câteva date importante legate de funcționarea CJMSU Hunedoara, o investiție realizată de Consiliul Județean Hunedoara:

 • CJMSU Hunedoara gestionează cu succes aproximativ 100.000 apeluri de urgență/an (sursa: sts.ro);
 • În Centru sunt instalate linii specifice pentru preluarea evenimentelor sesizate de către cetăţeni aflați pe raza județului Hunedoara prin intermediul Serviciului Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 şi, în funcţie de particularităţile evenimentelor, gestionarea acestora în sistem integrat.
 • program de funcționare – non stop, 24h/24h – 7 zile/7 zile;
 • 5 ani de funcționare cu 0 secunde întrerupere servicii în slujba hunedorenilor și a celor ce tranzitează județul;
 • în acest moment, din punct de vedere funcțional și tehnic CJMSU reprezintă o performanță greu de egalat la nivel național;
 • este unul dintre cele mai moderne şi bine dotate dispecerate integrate din România;
 • beneficiază de toate tipurile de comunicații prin: cablu, fibră de sticla, radio, GSM, comunicații prin satelit;
 • beneficiază de propriile surse alternative de energie electrică ce asigură autonomie în alimentarea cu energie electrică;
 • spațiile interioare asigură necesarul de funcționare în condiții specifice situațiilor de urgență;
 • investiție de aproximativ 2.000.000 euro (clădire nouă, dotări + echipamente)
 • suprafață construită 700 mp;
 • de-a lungul timpului, CJMSU a primit aprecieri de bună practică din partea reprezentanților instituțiilor din sfera situațiilor de urgență și partenere din alte județe și București, care au vizitat centrul.
 • aprecieri de bună practică s-au obținut și din partea domnului Raed Arafat secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și a domnului Teodor Meleșcanu – Ministrul Afacerilor Externe.

În cadrul Centrului Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă funcţionează şi Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei destinat coordonarii operaţiunilor asociate situaţiilor de urgenţă produse la nivelul judetului Hunedoara. Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei se activează în situaţii de urgenţă de amploare şi complexitate deosebite și este compus din personal al tuturor instituţiilor care fac parte din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate