.

Poliţiştii rutieri hunedoreni şi-au dovedit eficienţa: a scăzut numărul accidentelor grave

În domeniul rutier, poliţiştii hunedoreni au desfășurat acțiuni care au vizat principalele elemente care generează risc rutier, rezultatele acestor activități concretizându-se în reducerea numărului accidentelor rutiere grave.

În perioada supusă analizei, pe drumurile publice din judeţul Hunedoara,  s-au produs 209 accidente rutiere grave (mai puţine cu 21 faţă de anul 2018 ), soldate cu decesul a 41 persoane  şi rănirea gravă a altor 240 persoane.

Principalele cauze de producere ale accidentelor rutiere înregistrate în perioada menţionată anterior, au fost:

– viteză neadaptată la condiţiile de drum;

nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni;

– neacordare prioritate pietoni;

În scopul reducerii riscului rutier şi a creşterii gradului de disciplină rutieră în cursul anului 2018, efectivele de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au organizat 1692 acțiuni preventiv-reactive, ocazie cu care au constatat 435  de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea s-au constatat şi aplicat 38.904 de sancţiuni contravenţionale, din care  38.902 pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice  (pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere).  

În perioada supusă analizei efectivele de poliţie rutieră, au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule 2.771 permise de conducere şi  au retras 910 certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau alte abateri.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate