Luncoiu de Jos: Proiect de mediu pentru Dealul Fetii

Primăria comunei Luncoiu de Jos a câştigat o finanţare în valoare de 4,6 milioane de lei prin care şi-a propus să schimbe în bine locurile din Dealul Fetii, unde foarte mulţi cetăţeni aduceau toate deşeurile de care nu mai aveau nevoie în gospodărie.

Proiectul prevede construirea unui Centru de aport voluntar (CAV) care permite oamenilor din comună să depoziteze, în continuare, materialele de care nu mai au nevoie în gospodării, însă procesul se va face respectând toate normele europene de mediu şi igienă. Mai precis, se va colecta şi depozita separat, iar materialele de construcţii sau alte deşeuri îşi vor găsi locul fără să mai creeze probleme cetăţenilor sau administraţiei locale.

„Pe Dealul Fetii se arunca necontrolat tot ceea ce oamenii nu puteau lăsa în pubelele menajere. În ultimii ani, în zonă au venit să arunce gunoiul şi alte persoane, din alte localităţi. Nu se mai putea continua aşa! Noul proiect prevede că locuitorii comunei se vor putea debarasa, fără plată, de toate deşeurile de sticlă, metal, plastic, materiale de construcţii, chiar şi mobilă, şi multe altele. Aduse la acest centru materialele pot fi depozitate fără costuri de către oamenii din comună. Trebuie doar să le aducă la CAV şi să le depoziteze aşa cum se cere acolo”, a explicat primarul comunei Luncoiu de Jos, Călin Dud.

Proiectul va fi gata până la sfârşitul lunii septembrie 2024. Investiţia implică şi amenajarea terenului, introducerea utilităţilor necesare, montarea unui echipament de supraveghere video şi a unui cântar.

„Vrem să-i ajutăm pe oameni, pentru că ne dorim să evităm situaţiile în care anumite deşeuri sunt lăsate ilegal în diverse locuri, cauzând astfel probleme pentru cetăţeni, dar şi pentru administraţia locală. Vrem să oferim soluţii şi credem că în acest fel oamenii nu vor mai fi tentaţi să arunce gunoaiele la întâmplare”, a punctat primarul Călin Dud.

Partajează această știre

Lasă un răspuns