.

Ziua Mondială a Artei – 15 aprilie

Ziua Mondială a Artei este marcată anual în data de 15 aprilie, în semn de recunoaștere a contribuției artiștilor la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Pentru prima dată a fost marcată în anul 2012, la iniţiativa Asociaţiei Internaţionale a Artei, organizaţie nonguvernamentală, care lucrează în parteneriat oficial cu UNESCO şi cuprinde artişti din mai multe domenii creative.
Această dată a fost aleasă în memoria geniului italian Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519), considerat un vizionar în lumea artelor.
Exprimarea actului artistic îmbracă azi o multitudine de forme. În Grecia antică, arhitectura, pictura, sculptura, literatura, muzica și dansul jucau un rol important, exercitând o puternică influență asupra tuturor celorlalte culturi ale lumii.
Arta stimulează creativitatea și diversitatea, contribuie la inovație și susține evoluția umanității. Prin artă, oamenii se conectează și se inspiră reciproc, chiar și în cele mai dificile perioade. De multe ori s-a spus că arta are puterea de a vindeca. Pentru a supraviețui, omenirea are nevoie și de artă.
Galeria Națională de Artă FORMA din Deva are misiunea de a asigura un spațiu de promovare a artiștilor și a libertății artistice, un mediu prielnic schimbului de cunoștințe și dialogului, facilitând accesul publicului larg la numeroase expoziții de artă, din cele mai diverse domenii: pictură, tapiserie, sculptură și așa mai departe.
Intrarea în sălile galeriei este gratuită, așadar vă invităm să vizitați spațiul de expoziție din Deva, oricând aveți ocazia, pentru a descoperi lucrări de o înaltă expresivitate artistică.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate