.

Ziua Internaţională Copilului, marcată (în avans) de poliţiştii hunedoreni 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului (1 Iunie), Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara a organizat astăzi, în centrul municipiului Deva o acţiune de popularizare a specificului activităţilor desfăşurate în slujba cetăţenilor de reprezentanţii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne: poliţişti, jandarmi şi pompieri, care au expus o parte  dintre autospecialele de serviciu şi tehnica de intervenţie. Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui proiect educațional inițiat de Biroul Siguranță Școlară, totodată fiind organizat și un concurs de desene cu tema „COPILĂRIE ÎN SIGURANȚĂ”.

În cadrul activităţii de astăzi, poliţiştii din cadrul structurilor de siguranță şcolară, protecția animalelor, prevenirea criminalităţii, resurse umane, poliție rutieră, acțiuni speciale, ordine publică şi cei ai Serviciului Criminalistic au prezentat o parte din dotările tehnico-logistice pe care le folosesc în cadrul activităţilor pe care le desfăşoară zilnic, pentru siguranţa cetăţenilor.

Piața Unirii, din Deva, unde a avut loc acţiunea, a fost luată cu asalt de zeci de elevi şi cadre didactice ale unor unităţi de învăţământ din județul Hunedoara, dornici să afle cât mai multe despre mijloacele de intervenţie şi modalităţile prin care oamenii legii acţionează pentru a-i prinde şi a-i trimite după gratii pe infractori.

Autospecialele din dotarea „mascaților”, autolaboratorul criminalistic, dar şi cele din dotarea jandarmilor şi a pompierilor au stârnit curiozitatea celor mici, care le-au pus o mulţime de întrebări oamenilor în uniformă, care au fost astfel nevoiţi să dezvăluie o parte dintre „secretele meseriei” lor. Copiii au primit, pe lângă diplome de participare, sfaturi și recomandări pentru prevenirea diferitelor categorii de infracţiuni.

Această activitate este deja una de tradiţie, poliţiştii hunedoreni marcând în fiecare an „Ziua Internaţională a Copilului” prin activităţi menite să promoveze activitatea instituţiei şi să îi familiarizeze pe cei mici cu specificul muncii de prevenire şi combatere a diferitelor genuri de infracţiuni.

Activităţi similare au fost organizate și de alte subunităţi de poliţie din judeţ.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate