.

Zile libere în 2024: Două noi zile de sărbătoare legală. Trei zile libere în plus pentru bugetari

Anul acesta, mai lung cu o zi, fiind unul bisect, angajații din România vor avea 17 zile libere, indiferent că lucrează la stat sau la privat. Sunt două în plus faţă de anul trecut după ce Parlamentul a decis ca pe 6 și 7 ianuarie, de Bobotează și de Sfântul Ion, românii să fie liberi. Pentru angajații din sectorul bugetar, Guvernul a decis zile libere suplimentare pentru a face punte între trei sărbători legale și weekend.

În 2024, românii se vor bucura de și mai multe zile libere decât anul trecut. 17 în total.

După primele două din an, tot în ianuarie, va mai fi zi liberă pe 24, când sărbătorim Ziua Unirii Principatelor, urmează 1 mai – Ziua Muncii, 3 mai – Vinerea Mare, 6 mai – a doua zi de Paște, 24 iunie – a doua zi de Rusalii, 15 august – Sfânta Maria și 25 și 26 decembrie – prima și a doua zi de Crăciun. Toate vor fi în timpul săptămânii.

Celelalte sărbători legale – 6 ianuarie -Bobotează, 7 ianuarie -Sfântul Ioan Botezătorul, 5 mai -prima zi de Paște ortodox, 1 iunie -Ziua copilului, 23 iunie -prima zi de Rusalii, 30 noiembrie -Sfântul Andrei și 1 decembrie- Ziua Națională a României cad, în acest an, în zile de sâmbătă sau duminică.

ZILE LIBERE LUNI-VINERI
– 1 și 2 ianuarie (luni și marți – Anul Nou), 24 ianuarie (miercuri – Ziua Unirii Principatelor), 1 mai (miercuri – Ziua Muncii), 3 mai (Vinerea Mare), 6 mai (luni – a doua zi de Paște), 24 iunie (luni – a doua zi de Rusalii), 15 august (joi – Sfânta Maria), 25 și 26 decembrie (miercuri și joi – prima și a doua zi de Crãciun).

ZILE LIBERE WEEKEND
– 6 ianuarie -Boboteaza,
– 7 ianuarie -Sfântul Ioan Botezãtorul,
– 5 mai -prima zi de Paște ortodox,
– 1 iunie -Ziua copilului,
– 23 iunie -prima zi de Rusalii,
– 30 noiembrie -Sfântul Andrei
– 1 decembrie- Ziua Nationalã a României

Sursa: https://tvrinfo.ro/

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate