.

Iuliu Winkler: Sprijinim aderarea Schengen

Pentru comunitatea noastră și pentru UDMR aderarea la spațiul Schengen este o prioritate, reprezentând și un obiectiv important din punct de vedere al dezvoltării economice, a declarat deputatul european Iuliu Winkler la Strasbourg. Europarlamentarul a arătat că integrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație a fost amânată, timp de 8 ani, din motive nejustificate, exprimându-și speranța că, în următoarele 6 luni, România va reuși aderarea la Schengen, care ar însemna un succes politic relevant.

”De la aderare, România preia pentru prima dată președinția UE. (…) Marea întrebare este însă dacă se va putea realiza aderarea la spațiul Schengen”, a spus Winkler, luni seara, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

El a amintit că  președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu ocazia deschiderii oficiale a Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, a declarat, la București, că țara noastră trebuie să facă parte din spațiul Schengen. La rândul său, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a făcut un apel la statele membre care blochează această aderare să își modifice poziția.

”UDMR sprijină aderarea României la spațiul Schengen. Sperăm că acest obiectiv se va realiza pentru că este în interesul comunității noastre, a întregii țări, dar și pentru UE. Așa poate începe procesul de eliminare a dublului standard aplicat de Europa de Vest față de state membre estice”, a precizat europarlamentarul în declarația sa politică.

România a îndeplinit condițiile pentru integrarea în spațiul Schengen, dar o parte dintre statele membre împiedică aderarea din motive politice. Pentru UDMR, aderarea la spațiul Schengen este o prioritate a comunității noastre, dar și un obiectiv economic important mai ales pentru comunitățile din Banat și Partium, unde dimensiunea economică și comercială a cooperării transfrontaliere poate să primească un nou impuls.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate