.

Winkler: Continuăm să apărăm interesele antreprenorilor europeni

Antreprenorii au nevoie de libertate, în mod special întreprinzătorii mici și mijlocii, care trebuie susținuți prin diminuarea birocrației, simplificarea procedurilor și reducerea poverii administrative, a fost principala concluzie a discuțiilor purtate, marți, de deputatul european Ivan Štefanec, președintele SME Europe, asociația economică afiliată Partidului Popular European (PPE), și europarlamentarul Iuliu Winkler, prim-vicepreședinte al acestei organizații.

Întâlnirea celor doi, precum și cu directorul SME Europe, dr. Horst Heitz, a avut loc la Bruxelles, în pregătirea Adunării Generale a asociației din 6 martie a.c. și în preambulul alegerilor europene din primăvara acestui an.

În cadrul discuțiilor, au fost identificate, pe lângă reducerea birocrației pentru susținerea sectorului IMM, alte trei priorități pe care SME Europe le va urmări în următorii ani. Este vorba despre consolidarea economiei locale prin sprijinirea afacerilor de familie și a întreprinderilor mici, iar ca o noutate, SME Europe se va adresa și micilor întreprinzători din agricultură, fermelor familiale și micilor fermieri, care au nevoi specifice.

Potrivit lui Winkler, IMM-urile sunt actorii principali ai economiei locale, și nu multinaționalele. ”Sectorul IMM este cel care asigură locuri de muncă de calitate și este strâns conectat la nevoile comunității. O economie locală competitivă înseamnă bunăstare pentru fiecare membru al comunității”, a spus prim-vicepreședintele SME Europe. El a adăugat că SME Europe își va îndrepta atenția și spre sprijinirea fermierilor tineri, a celor începători și a fermelor inovative. De altfel, cei doi lideri ai SME Europe au ajuns la concluzia că o problemă generală în Europa Centrală și de Est este lipsa forței de muncă cu pregătire profesională înaltă, capabilă să deservească noile utilaje și tehnologii din agricultură.

Cea de -a patra prioritate se referă la adaptarea micro-întreprinderilor la realitățile erei digitale. Prim-vicepreședintele SME Europe a arătat că digitalizarea definește noile modele de afaceri în mijlocul celei de a patra revoluții industriale.

”În 26 mai, exact peste trei luni, vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European. Întreprinzătorii mici și mijlocii sunt o prioritate absolută pentru PPE, manifestată prin programe și măsuri concrete inițiate la nivel european. (…) Spiritul antreprenorial în rândul tinerilor trebuie stimulat. Avem nevoie de noi generați de antreprenori. De aceea, în perioada următoare trebuie să ne adresăm întreprinzătorilor fără de care nu putem vorbi de o adevărată clasă mijlocie”, a subliniat Iuliu Winkler.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate