.

Vorbitul la telefon, una din principalele cauze ale accidentelor cu victime

Vorbitul la telefonul mobil, alături de alte preocupări la volan, se înscriu printre principalele trei cauze care au dus la producerea de accidente rutiere grave în primele trei luni ale acestui an, în judeţul Hunedoara, acestea soldându-se cu decesul a două persoane şi rănirea gravă a alteia, relevă datele prezentate joi de Inspectoratul de Poliţie Jude­ţean (IPJ), într-o conferinţă de presă.
„Folosirea telefonului mo­bil, alte preocupări, neatenţia la volan pot duce la evenimente deosebite, soldate cu victime şi chiar cu persoane decedate. În primul trimestru al acestui an se constată o creştere a acestor evenimente, soldate cu două persoane decedate şi una rănită grav”, a declarat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara, comisar şef Nicolae Popa.
Analiza principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave arată că primul loc se situează viteza neadaptată la condiţiile de drum sau depăşirea acesteia peste valorile legale, care a stat la baza producerii a trei accidente grave soldate cu decesul a două persoane şi rănirea gravă a unei persoane.
Cea de-a doua cauză a accidentelor grave este reprezen­tată de neacordarea priorităţii de trecere pentru pietoni, datele statistice arătând că din acest motiv s-au produs trei accidente grave, în care au fost rănite grav două persoane, iar una a decedat.
Pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave, poliţiştii au desfăşurat 330 de acţiuni preventive, în urma cărora au aplicat 10.092 sancţiuni contravenţionale, 3.960 dintre acestea fiind pentru depăşirea vitezei legale pe drumurile publice.
De asemenea, au fost întocmite 45 de dosare penale pentru alcoolemie la volan peste limita admisă, iar 21 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate