.

Veţel: Stagiu de pregătire cu câini de căutare şi salvare

Un stagiu de pregătire cu câini de căutare şi salvare – “SRRSZ Synergy Initiative–Autumn 2023 Edition”- va fi organizat la Mintia în perioada 3-5 noiembrie de către organizaţia Siebenbürgische Rettungsriesenschnauzer.

Pe lângă căutările de la baza de antrenament pe dărâmătură cu câini de căutare şi salvare din Mintia, SRRSZ Bayersdorf, vor avea loc şi căutări în pădure, respective aplicații de acordarea primului ajutor.

“Se vor desfășura şi prezentări despre circulaţia şi procesarea mirosului de către câini, acordarea primului ajutor pentru câini, detecţia cu câini de cadavru şi stresul emoţional şi psihologic în cazul unor desfăşurări de forţă majoră asupra salvatorilor”, au precizat reprezentanţii Primăriei Veţel.

Participanţii la stagiu sunt conducători de câini de căutare şi salvare de la echipa canină a Ordinului Maltez din Malta, în cadrul salvamontului din Serbia şi pompieri din Sofia, Bulgaria, respectiv de la Hajdú Speciális Kutató Mentő Egyesület din Ungaria. Voluntari de la Disaster Medicine Medicine Preparedness din cadrul Organizaţiei Studenţilor Medicinişti din Cluj-Napoca se vor alătura de asemenea acestui stagiu.

Datorită specificului activităților, cei care doresc să asiste la stagiul de pregătire se pot prezenta, de vineri până duminică, în intervalul orar 10-16, la baza de pregătire a SRRSZ din Mintia (fostul M.S.G.).

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate