.

Veţel: Extinderea reţelelor de apă şi canalizare, priorităţi ale primăriei

Comuna Veţel este una dintre cele mai dezvoltate la capitolul de infrastructură apă şi canalizare. În ultimii ani, administraţia locală a reuşit să câştige mai multe finanţări nerambursabile cu ajutorul cărora au fost derulate mai multe investiţii, materializate, în final, prin extinderea reţelelor de apă şi canalizate.

Au fost preferate finanţările nerambursabile europene sau prin programe guvernamentale tocmai pentru că acestea nu au împovărat bugetul local, iar rezultatele au fost dintre cele mai bune.

După ce în luna ianuarie, a fost un nou contract pentru modernizarea unor străzi din satul Mintia, în baza unei finanţări nerambursabile prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, pe agenda conducerii Primăriei Veţel se află acum un nou obiectiv de investiţii.

„Am depus la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, documentaţia pentru modernizarea reţea de apă şi extindere în satele Muncelu Mic, Muncelu Mare, Boia Bârzii şi Runcu Mic. Este vorba de obţinerea unei finanţări prin Programul Anghel Saligny. Aşteptăm să semnăm contractul de finanţare, care are o valoare de circa 4 milioane de lei, după care vor urma celelalte etape legale necesare pentru punerea în practică a proiectului”, a precizat primarul comunei Veţel, Ioan Henţiu.

Extinderea reţelelor de apă şi canalizare în toate satele comunei rămâne o prioritate pentru administraţia locală. În prezent, se studiază ghidurile de finanţare prin care se pot depune noi proiecte pentru dezvoltare.

„Aşteptăm dacă se publică, acum fiind în consultare publică, ghidul pe AFM pentru extindere de reţele de apă şi canalizare. Dacă ne încadrăm vom depune şi pe această axă de finanţare un proiect care se va referi la zonele în care nu avem încă infrastructura de apă şi canalizare”, a completat primarul Ioan Henţiu.

Pe de altă parte, administraţia locală continuă procesul de încasare a impozitelor şi taxelor. Bonificaţia este 10 % dacă obligaţiile fiscale se achită integral până în 31 martie. Coeficientul de calcul al acestora a rămas la fel, singura creştere fiind cea dată de inflaţie, obligatorie de aplicat prin legislaţia în vigoare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate