.

Veţel: “Asta-i casa cea frumoasă” – colinde româneşti alături de oamenii locului

Un spectacol de colinde şi obiceiuri de Crăciun a fost oferit, zilele trecute, locuitorilor comunei Veţel de către artişti recunoscuţi ai folclorului românesc autentic, dar şi de dubaşii din Leşnic, Veţel şi Mintia. Sala căminului cultural “Drăgan Muntean” din satul Leşnic a fost locul în care oamenii au cântat alături de artişti, într-o comuniune special care se dezvoltă doar în preajma marilor sărbători ale creştinătăţii.

“Este deja o tradiţie să ne bucurăm, în preajma Crăciunului, de colindele noastre tradiţionale, iar Consiliul Judeţean şi Centrul de Cultură şi Artă ale judeţului Hunedoara au făcut posibil acest lucru prin spectacolul special pregătit pentru aceste zile. Dacă ne ajută Bunul Dumnezeu, anul viitor vom încheia lucrările şi la căminul cultural din satul Veţel, unde se lucrează la sala de spectacole, printr-un proiect cu finanţare europeană. Lucrările sunt în faza finală, motiv pentru care estimăm că vor fi gata în cursul anului 2024, iar atunci vom putea organiza activităţi şi spectacole şi la Veţel”, a menţionat primarul comunei Veţel, Ioan Henţiu.

Nu în ultimul rând, să mai notăm faptul că vestea Naşterii Mântuitorului a fost adusă şi de elevii Şcolii Gimnaziale Veţel, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la sediul Primăriei.

“Sărbători binecuvântate tuturor!”, a transmis primarul Ioan Henţiu.

 

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate