.

Vernisajul celei de-a șasea ediții a Salonului de iarnă al membrilor AAFH

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva (MCDR), cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, și în colaborare cu AsociaţiaArtiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, joi, 15 decembrie 2022, începând cu ora 17.30, la sediul MCDR, unde va avea loc vernisajul celei de-a șasea ediții a Salonului de iarnă al membrilor AAFH.

Evenimentul, intitulat „CONSEMNĂRI fotografice” se desfășoară sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR) și va avea loc în Sala Șemineului din Palatul Magna Curia.

            Expoziția prezintă publicului 18 de lucrări, aparținând tot atâtor artiști fotografi, printuri de mari dimensiuni (100×70 cm) care reprezintă efortul profesionist pe care aceștia îl depun pentru a susține fotografia hunedoreană la cel mai înalt nivel artistic. 

            „Deschiderea celei de-a VI-a ediții acunoscutului salon de iarnă aparținând membrilor AAFH este o prezentare în public și, în același timp, oinvitație la meditație în prejma sărbătorilor de iarnă. „CONSEMNĂRI fotografice” este povestea postpandemică a creatorilor hunedoreni de imagine, o lume diferită de a celorlalți, o reflectare ce stă sub semnul căutării permanente a luminii care ne bucură sufletele în acestezile întunecate. Mișcarea fotografică din cadrul asociației noastre, care se face tot mai auzită la nivel județean și național, asigură desfășurarea pasiunii pentru fotografie șidesăvârșirea măiestriei dată de forța creativă, fiind o bună ocazie de a lega imaginea de universul artelor plastice, în demersul de aînvăța ce poți face tu, raportându-te la imaginile celorlalți”, declară Grigore Roibu, președinte AAFH.

            Consacratul salon de iarnă se deschide cu aceeași diversitate stilistică a genurilor abordate, într-o varietate conceptuală ce are la bază sarcina dificilă de a distila munca de pe teren pentru a o transforma în print care transmite un sens cu încărcătură emoțională.Lumea fotografiei artistice hunedorene și minunatul public prezent de fiecare dată la acest eveniment,desfășurat între zidurile impregnate de istorie ale Palatului Magna Curia,ca rod al colaborării parteneriale dintre AAFH și MCDR, posedă o stare de noutate ce aduce de fiecare dată în discuție complexitatea domeniului de a defini fotografia de artă ca un exercițiu intelectual de semantică.

            Mulțumim artiștilor pentru efortul de a participa cu lucrări la împlinirea acestei întâlniri de înalt nivel artistic cu publicul iubitor al acestei arte, care are misiunea dificilă de a tematiza prin consemnare un mediu vizual și nu unul verbal. 

            Expun:Grigore Roibu, Adrian Stoica, Alexandru Popa, Andrei Rosetti, Marius Isfan, Francisc Nemeth, Iulian Solda, Adrian Sopincean, Cătălin Mătăsaru, Daniel I. Iancu, EdwinaKasler, Horea Preja, Nicolae Oprea, Radu Muntean, Cristian Rus, Vasile Sârb, Simion Octavian, Alexandru Corici.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate