.

Venim în sprijinul pacienților oncologici!

Partidul Național Liberal dovedește că este în continuare alături de categoriile vulnerabile, de persoanele aflate în dificultate sau în suferință.
Astfel, am depus în Parlament o inițiativă legislativă pentru a fi eliminată impozitarea de 10% a concediilor medicale pentru bolnavii de cancer și pentru mamele aflate în concediu de maternitate sau de îngrijire a copilului bolnav.
Este absurd ca un bolnav oncologic, o tânără mamă sau o persoană aflată în situație grea cu copilul său să mai sufere și de o reducere a concediului medical, indiferent care ar fi motivația acestui lucru. Inițiativa legislativă vine să atenueze, deși firav în comparație cu greutățile aferente situațiilor în cauză, dificultățile cu care se confruntă aceste persoane care trec prin situații dificile.

Am marcat, în data de 4 februarie, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, o boală care, din păcate, reprezintă a doua cauză a mortalității în țara noastră.
În anul 2022, tot ca urmare a unei inițiative liberale, a fost promulgată legea pentru aprobarea Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România, menit a fi implementat în perioada 2023-2030. Astfel, toţi cetăţenii români care se află pe teritoriul României au dreptul garantat de stat la serviciile de natură medicală, socială şi de susţinere psihologică, respectiv servicii medicale de prevenire, diagnostic şi tratament al cancerului, servicii de îngrijire, inclusiv îngrijiri paliative, servicii de psiho-oncologie, onconutriţie şi oncofertilitate, servicii sociale şi indemnizaţii lunare de hrană.
Așa cum am demonstrat și până acum, venim în sprijinul celor mai vulnerabili cetățeni, deoarece a fi liberal înseamnă să îți pese de cel de lângă tine aflat în dificultate și să faci ceea ce poți pentru a-i veni în ajutor.

Deputat Vetuța Stănescu
Președintele PNL Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate