.

Vaţa de Jos: Se extinde reţeaua de canalizare

Asigurarea unor condiţii de trai moderne nu se poate realiza fără o infrastructură de calitate care implică reţele de apă, un sistem de canalizare, drumuri bune. Administraţia locală din comuna Vaţa de Jos s-a raliat acestor deziderate şi a accesat diverse finanţări nerambursabile pentru finanţarea proiectelor necesare comunităţii.

„Am reuşit să depunem un proiect pentru finalizarea reţelei de canalizare, cu o lungime de 7.814 metri. Reţeaua include 184 de cămine de canalizare, 180 de cămine de racord canalizare și 6 stații de pompare a apelor uzate. Proiectul este depus pentru o finanţare deschisă de Administrația Fondului de Mediu”, a explicat primarul Liviu Ioan Linţă.

Practic, prin acest proiect două sate din comuna Vaţa de Jos – Ociu și Prihodiște, vor fi branșate la rețeaua de canalizare care acum se întinde în localităţile Vața de Jos, Vața de Sus, Basarabasa, Brotuna și Târnava de Criș.

„Este un proiect de care se vor bucura foarte mulţi oameni, pentru că nu se pot asigura condiţii bune de trai fără o infrastructură de calitate. S-a muncit serios la acest proiect şi doresc să le mulţumesc tuturor pentru efortul depus”, a arătat primarul comunei Vaţa de Jos.

Pe linia proiectelor importante se înscrie şi introducerea gazului metan în comună. „Sunt 88 de kilometri de reţea şi pot afirma că lucrările la acest proiect sunt în grafic”, a subliniat Liviu Ioan Linţă.

Iar veştile bune continuă pentru că în localitatea Vaţa de Jos au început lucrările de asfaltare a trotuarelor care aparțin DJ 707, pe strada Calea Crisului, de la bariera CFR spre centru.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate