Turismul reprezintă una dintre căile prin care economia locală se poate dezvolta pe termen mediu şi lung pentru că reprezintă o activitate prin care pot fi create noi locuri de muncă în cadrul unităţilor de cazare. Totodată, un turism de calitate, cu oportunităţi diverse pentru vizitatorii unei zone anume, poate duce şi la dezvoltarea pe orizontală, în contextul susţinerii un micilor afaceri de familie, din fiecare loc în parte.
Un exemplu în acest sens este cel legat de redeschiderea complexului de la Vaţa Băi, care este de natură să aducă beneficii comunităţii locale din comuna Vaţa de Jos, în contextul în care mai multe persoane au reuşit să-şi găsească o slujbă legată de activitatea de turism.
„Dezvoltarea turismului este un lucru foarte bun pentru noi. Dar, totodată, reprezintă şi o mare responsabilitate, deoarece este nevoie să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca turiştii care ne vizitează să rămână cu o impresie foarte bună şi să mai revină aici. Vom sprijini în continuare dezvoltarea turismului în zonă şi ne manifestăm deschiderea pentru orice lucru care ar putea fi benefic localităţii noastre”, spune primarul comunei Vaţa de Jos, Liviu Ioan Linţă.
Administraţia locală reuşeşte astfel să arate că parteneriatul cu un operator privat este una de bun augur, dacă ar fi să subliniem doar faptul că oamenii încep să trăiască mai bine.
Pe de altă parte, autoritatea locală îşi asumă mai multe responsabilităţi legate de întreţinerea şi dezvoltarea unei infrastructuri de drumuri, curăţenia şi ordinea în comună.
De altfel, reacţiile turiştilor care au fost la Vaţa Băi sunt dintre cele mai favorabile. Vizitatorii au remarcat curăţenia şi ordinea, dar şi efectele pe care le resimt după ce şi-au îngrijit sănătatea în staţiune.
Primarul comunei Vaţa de Jos a fost prezent, în această săptămână, la şedinţa Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), prilej cu care au fost discutate mai multe aspecte legate de administraţia locală, modificările legislative care se prevăd în viitor.