.

Vandalismul pune în pericol proiectul de modernizare a drumurilor județene

În ciuda eforturilor Consiliului Județean Hunedoara de a moderniza infrastructura rutieră aflată în administrarea sa, proiectul de modernizare a unor sectoare de drumuri care compun Culoarul Trafic Mureș Nord este amenințat de o serie de acte de vandalism produse recent.

Plângere la Poliție pentru distrugere

Lotul 2 al proiectului, care încă nu a fost recepționat, s-a aflat în luna ianuarie în atenția conducerii administrației județene, după ce au fost depistate probleme legate de montarea necorespunzătoare a unor indicatoare rutiere. Deși aceste probleme au fost remediate într-un timp relativ scurt, noile indicatoare montate au fost ulterior vandalizate de persoane necunoscute. De menționat este și faptul că, tot în luna ianuarie, pe lângă montajul neconform, au fost semnalate și deteriorări intenționate ale unor indicatoare. Consiliul Județean Hunedoara a luat măsuri imediate, depunând o plângere la Poliție pentru distrugere.

Trebuie spus că aceste acțiuni antisociale pot întârzia finalizarea și recepționarea proiectului, punând în pericol atât siguranța rutieră, cât și investiția financiară semnificativă făcută în modernizarea drumurilor din zonă.

Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara subliniază importanța acestui proiect pentru comunitatea locală și condamnă ferm actele de vandalizare. Conducerea CJ Hunedoara reiterează angajamentul său de a colabora strâns cu autoritățile pentru identificarea și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Repetarea unor astfel de acte de distrugere poate fi împiedicată și printr-o mai mare implicare a societății civile. În acest context, este necesară sporirea vigilenței din partea comunității în protejarea și menținerea infrastructurii publice și a elementelor sale componente în cele mai bune condiții. În plus, apariția acestor acțiuni de distrugere, evidențiază importanța unei coordonări eficiente între instituțiile locale și forțele de ordine pentru a asigura implementarea proiectelor de infrastructură.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate