.

Valoarea tichetelor pentru grădiniță s-a majorat, din luna martie. Cine beneficiază de stimulentul educațional

Valoarea lunară a tichetelor sociale pentru grădiniță s-a majorat la 120 de lei, din luna martie 2023, ca urmare a majorării, cu aproape 14%, a valorii Indicatorului Social de Referință.

Stimulentul educațional se acordă lunar, în scopul creșterii accesului la educație al copiilor din familii defavorizate și pentru stimularea participării acestora în învățământul preșcolar.

Conform legii, tichetele pentru grădiniță pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare și de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite.

Cine BENEFICIAZĂ de tichete sociale pentru grădiniță:

– din oficiu, copiii cu vârsta între 3-6 ani, din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei

– prin EXCEPȚIE și pe bază de cerere, copiii cu vârsta între 3-6 ani, care se află în îngrijirea altei persoane, desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, cu condiția ca veniturile pe persoană să nu depășească nivelul maxim de venit pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei (634 de lei/lună).

DE REȚINUT! Acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță este condiționată de prezența zilnică a copilului la grădiniță. Legea permite doar absențe din motive medicale, motivate și învoiri, cu condiția anunțării cadrelor didactice.

De la începutul anului școlar 2022-2023, prin Direcția de Asistență Socială Deva au fost acordate 32 de tichete pentru grădiniță, în valoare totală de 3.360 de lei – mai mult cu aproape 60% față de aceeași perioadă a anului școlar anterior.

Stimulentul educațional se acordă doar pe perioada cursurilor și este finanțat din bugetul de stat. Potrivit legii, valoarea acestuia nu se ia în calcul la stabilirea veniturilor în baza cărora se acordă beneficii de asistență socială.

Direcția de Asistență Socială Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate