.

Vaccinarea pentru gripă în farmacii

Deși Ministerul Sănătății a anunțat că programul a început și că persoanele care vor să se vaccineze pot merge în farmacii din 15 județe, farmaciștii spun că mai bine verificați înainte dacă vă puteți programa.

Unele lanțuri de farmacii anunță că sunt gata să primească pacienți. Dar angajații din alte unități spun că, deși se află pe lista anunțată de minister, încă nu pot vaccina antigripal.

Cu totul, sunt 92 de farmacii din 15 județe care ar putea să facă vaccinarea antigripală. Ministerul Sănătății a publicat lista pe site-ul instituției. Aceasta poate fi consultată și pe site-urile colegfarm.ro și serviciifarmaceutice.ro. Deocamdată, nu toate unitățile anunțate de Minister sunt gata să primească pacienți.

Alte farmacii spun că sunt gata să primească pacienți la vaccinare. Dacă nu ar fi fost acest program, imunizarea ar fi costat 40 de lei, plus costul vaccinului, anunță reprezentanții unui lanț farmaceutic.

Cum ne aflăm în stare de alertă epidemică, totul e gratuit. Vaccinarea o pot face farmaciștii care au absolvit cursuri de pregătire postuniversitară în acest sens.

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva gripei sezoniere în farmacii trebuie să solicite o recomandare medicală fie medicului de familie, fie unui alt medic specialist. Apoi, să verifice în care farmacie pot merge și când se pot programa.

Vaccinarea în farmacii nu se efectuează dacă persoana respectivă nu a mai fost vaccinată anterior antigripal și nu prezintă o recomandare medicală în acest sens. /www.europafm.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate