.

Utilaje cumpărate pe fonduri europene la Activitatea Goscom Orăştie

Conducerea operatorului regional de apă Activitatea Goscom Orăştie are în plan să-şi sporească parcul de utilaje moderne folosind oportunităţile pe care oferă fondurile europene.

De aceea, în atenţie se află redactarea unui proiect pe o axă de dezvoltare europeană ce permite accesarea de fonduri în vederea dotărilor cu echipamente.

„Societăţile comerciale, cum este şi cazul nostru, pot accesa fonduri nerambursabile cuprinse între 500.000 şi 5 milioane de euro pentru achiziţia unor utilaje specifice activităţii. Uniunea Europeană acordă 70% din sumă, iar diferenţa este cofinanţare locală. Ne propunem să achiziţionăm, în acest mod de finanţare, un buldoexcavator, un excavator şenilat de 3,5 tone, o maşină de transport de 5,5 tone cu graifer şi benă rabatabilă. Estimăm că valoarea acestor utilaje se ridică la circa 2 milioane de euro”, a declarat directorul societăţii Activitatea Goscom Orăştie, Nicolae Timaru.

Potrivit acestuia, scrierea proiectului de finanţare ar putea fi gata în următoarea perioadă de timp pentru ca acesta să fie depus la evaluare în sesiunea februarie-martie 2019.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate