.

UPT Campus Explorer, tabără gratuită pentru elevii care vor să experimenteze viața de student

Universitatea Politehnica Timișoara vine în sprijinul elevilor de liceu, oferindu-le șansa de a experimenta viața de student în cadrul proiectului UPT Campus Explorer, o tabără gratuită ce are ca scop încurajarea elevilor în vederea continuării parcursului educațional, după finalizarea studiilor liceale, reducerea ratei abandonului universitar în special în primul an de facultate, informarea elevilor cu privire la domeniile de studiu puse la dispoziție de către Universitatea Politehnica Timișoara, pentru a facilita o mai bună tranziție spre învățământul superior, respectiv pentru orientarea lor către o carieră de succes.

În cadrul proiectului UPT Campus Explorer, elevii sunt invitați să descopere viața de student într-un mod mai aparte, având șansa să exploreze laboratoarele interactive din cadrul UPT, să se implice în activități care să le stimuleze creativitatea și dezvoltarea personală, și să se distreze la atelierele și evenimentele recreative.

Pe durata taberei, elevii vor desfășura activități în cadrul laboratoarelor didactice din cadrul celor 8 facultăți implicate în proiect, vor participă la activități de cunoaștere și dezvoltare personală, precum și la diverse tipuri de ateliere de educație non-formală și activități recreaționale, alături de reprezentanții ligilor studențești.

„Prin acest proiect am dorit să oferim elevilor de liceu șansa de a experimenta viața de student, ce înseamnă meseria de inginer în diverse domenii și ce oportunități oferă Universitatea Politehnica Timișoara. Activitățile practice la care vor lua parte în laboratoarele facultăților, sub îndrumarea cadrelor didactice, dar și diversele ateliere de educație non-formală sau activitățile recreative, alături de studenți-voluntari din ligile studențești îi vor ajuta pe elevi să ia decizia potrivită în ceea ce privește viitorul lor”, a declarat prof.univ.dr.ing. Alina Dumitrel, prorector UPT și coordonator UPT Campus Explorer.

Elevii de clasa a XI-a se pot înscrie, până în data de 26 mai 2024, pe site-ul proiectului (https://explorer.upt.ro/), putând alege una dintre facultățile participante:

  • Facultatea de Arhitectură și Urbanism
  • Facultatea de Automatică și Calculatoare
  • Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnologii și Protecția Mediului
  • Facultatea de Construcții
  • Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică
  • Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi
  • Facultatea de Mecanică
  • Facultatea de Știinţe ale Comunicării

Pe durata taberei – 9-14 iulie 2024 – elevii participanți pe fiecare dintre cele 200 de locuri disponibile vor beneficia de cazare și 3 mese pe zi, asigurate în unitățile Universității Politehnica Timișoara.

Echipa de organizatori UPT Campus Explorer este formată din reprezentanți ai conducerii UPT, Departamentul de Marketing Universitar, cadre didactice din fiecare facultate implicată și voluntari ai organizațiilor studențești din UPT.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate