.

Unde-s mulți puterea crește!

Unde-s mulți puterea crește! Aceasta este concluzia întâlnirii pe care am avut-o astăzi cu reprezentantele Asociaţiei Familiilor Numeroase care promovează, susţine şi reprezintă interesele familiilor cu 3 sau mai mulţi copii.
În anul 2024, chiar la debutul sesiunii parlamentare, ne dorim să venim în Parlament cu un proiect de lege prin care familiile numeroase să beneficieze de măsuri clare, atât cu impact bugetar, cât și fără.
De asemenea, facem toate demersurile astfel încât în anul 2024 cardul pentru familiile numeroase, proiect inițiat anul trecut de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse să devină realizabil cu ajutorul fondurilor europene. Cu ajutorul cardului pentru familiile numeroase, aşa cum există în multe state europene, familiile pot beneficia de reduceri la alimente, educaţie, îmbrăcăminte şi încălţăminte, asigurări, servicii medicale.
Totodată, propunem ca familiile numeroase care lucrează şi îşi duc copiii la creșă, grădiniță și şcoală trebuie să fie primii beneficiari ai altui program inițiat de Ministerul Familiei. Este vorba despre proiectul prin care venim cu un ajutor de 1.500 de lei/lună/copil, pentru achitarea serviciilor cu educaţia copiilor, grădiniţe, creşe, after-school. În acest fel îmi doresc ca mamele să nu mai fie nevoite să renunţe la serviciu, atunci când apar mai mulţi copii.
Natalia Elena Intotero 
Deputat PSD 
Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse 
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate