.

Turneul Național ,,Un artist, un pian și un țambal – clasic, jazz, folclor”, ajunge la Deva!

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva vă invită luni, 25 septembrie 2023, începând cu ora 19:00, la concertul ,,Un artist, un pian și un țambal – clasic, jazz, folclor”, ce va avea loc la Sala Pro Arte a Colegiului Național „Decebal” din Deva.

Pianistul Cătălin Răducanu, tânăr muzician provenind dintr-o veche familie de lăutari a început prima ediție a Turneului Național ,,Un artist, un pian și un țambal – clasic, jazz, folclor” în luna august și va concerta până în octombrie, în comunități din întreaga țară, de la Ateneul Român, până la cele mai îndepărtate sate ale ţării. Pianistul îşi propune să spargă barierele culturale, sociale și etnice dintre stilurile muzicale.

Cătălin Răducanu: ,,Aş dori ca prin intermediul acestui turneu să explorez trăiri artistice care să îmi mobilizeze forța interioară pentru susținerea unui repertoriu divers, incitant. Propun o călătorie muzicală plină de culoare, prin intermediul pianului și țambalului, adresată deopotrivă minții și sufletului publicului. Menirea mea ca interpret și ca improvizator este aceea de a sluji arta la cel mai înalt nivel”.

A câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale, având privilegiul de a susține concerte în Germania, Ungaria, Franța și Italia.

Turneul va ajunge la Deva în data de 25 septembrie 2023, iar lucrările celebre, ritmurile tradiționale sau exotice, improvizațiile pe diverse teme vor alcătui programul muzical al acestui concert prin care Cătălin Răducanu va încerca să demonstreze că „Muzica e una!”

PROGRAM MUZICAL

J. S. Bach – Toccata și fuga în re minor

Frédéric Chopin:

– Studiu op. 10, nr. 8

– Studiu op. 25, nr. 12

– Balada nr. 4 în fa minor, op. 52

Franz Liszt – Les jeux d’eaux à la villa d’Este

Isaac Albéniz – Asturias

Improvizații pe teme de jazz

George Gershwin – I’ve got rhythm

Chick Corea – Armando’s Rhumba

Chick Corea – Spain

Improvizații la țambal pe diverse teme

Cătălin Răducanu – Evocation

Toni Iordache – Horă din Muntenia

Erik Satie – Gnossienne Nr. 1

Toni Iordache – Picături de untdelemn

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate