.

Turneul național „Flautul Fermecat” revine la Deva cu „Șansonete și Șuete”!

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vă invită la un eveniment cultural de excepție, vineri, 9 iunie 2023, de la ora 19.00, în sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” Deva.

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și acordeonistul Fernando Mihalache continuă în luna iunie, Turneul Național Flautul Fermecat, ajuns la ediția a XII-a și propun publicului un recital unic, în care flautul fermecat și acordeonul seducător vor crea în sălile de concert din România atmosfera pariziană, din vremurile apuse până în zilele noastre, explicând prin muzică de ce toate drumurile duc la… Paris.

Le temps des fleurs (Dalida), La Mamma (Aznavour), Les Champs-Elysées (Joe Dassin), LaFoule (Edith Piaf), La valse à mille temps (Jacques Brel) și multe altele, precum și piesele pline de sentiment, vervă și umor ale compozitorilor Marin Marais, Luly, Debussy, Satie sau ale românilor Georges Boulanger, Vladimir Cosma, Johnny Răducanu și Dan Dediu, vor fi presărate cu versurile scrise și recitate pe scenă de Ion Bogdan Ștefănescu, totul într-un spectacol menit să ofere publicului nenumărate momente de delectare și elevație, într-o atmosferă seducătoare, ca pe malurile Senei.

„Acest proiect cred că o să aducă mai aproape spectatorii și îi va face curioși asupra repertoriului extremde interesant, într-o asociere timbrală unică: flaut, acordeon, contrabas și percuție”. (FernandoMihalache)

Un recital unic în România, în care „flautul fermecat”, poezia, acordeonul seducător și o secție ritmică plină de nerv și culoare, aduc în fața publicului atmosfera pariziană, din vremurile apuse până în zilele noastre. Muzici rafinate, șampanizate, pline de sentiment, vervă și umor, ale compozitorilor Marin Marais, Lully, Satie, Milhaud și ale celebrilor șansonetiști Edith Piaf, Jacques Brel, Charles Aznavour, Dalida, Gilbert Bécaud, Joe Dassin, Patrick Bruel sau ale compozitorilor români cucariere la Paris, Georges Boulanger și Vladimir Cosma, vor face deliciul publicului. Ion Bogdan Ștefănescu și Fernando Mihalache vă oferă un periplu muzical parizian de neuitat, într-un spectacol nemaivăzut, în care până și bisurile sunt anunțate în program. Iar poemele, „șuetele”, scenariul și regia sunt realizate chiar de Ion Bogdan Ștefănescu.

PROGRAM MUZICAL

Marin Marais – Le Basque

Jean-Baptiste Lully – Gavotte

François-Joseph Gossec – Tambourin

Emile Pessard – Andalouse

Erik Satie – Gnossiennes 1

Darius Milhaud – Brazileira

Fernando Mihalache (ar.) – Paris mon amour

Dalida – Le temps des fleurs

Gilbert Bécaud – Quant ilest mort le poète

Gerard Lenorman – La Ballade des Gens Heureux

Ángel Cabral (Edith Piaff) – La foule

Michel Legrand – Les parapluies de Cherbourg

Jacques Brel – La valse à mille temps

Joe Dassin – Les Champs-Elysées

Patrick Bruel – J’tel’dis quand même

Vladimir Cosma – Le grand blond

Ioan Dobrinescu – Fraze-parafraze din Paris șiMicul Paris

Bisuri:

Dan de Dieu – Une letter perdue

Georges Boulanger – Avant de mourir

Johnny Răducanu – Jocul țambalelor

Astor Piazzolla –Liber tango

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate