.

Turneul național „Flautul Fermecat” revine la Deva cu ediția a XIII-a și invită publicul la … „Jazzparale”!

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” organizează un eveniment cultural de excepție, „Flautul Fermecat”, luni, 10 iunie 2024, de la ora 19:00, în sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” Deva.
Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, împreună cu partenerii săi de scenă, Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție) ajung în luna iunie la Deva, pentru o nouă ediție a Turneului Național „Flautul Fermecat – Jazzparale”, a XIII-a și, totodată, lansează pe piața muzicală un nou concept.
Plecând de la muzica lui Mozart și Beethoven, artiștii aduc în fața publicului prelucrări sau piese inspirate din muzica celor doi corifei ai Clasicismului, precum și hituri ale muzicii tradiționale americane sau românești, într-un original melanj de jazz simfonic, jazz clasic, jazz contemporan și jazz „agricol”, în care ritmurile de geamparale și călușari au menirea de a încinge spiritele.
Leonard Bernstein, Leroy Anderson, Dave Brubeck, Christoph Keller sau Johnny Răducanu alcătuiesc un periplul muzical de neuitat, în care publicul va fredona, va dansa și, mai ales, va pleca mai bogat, cu jazzparalele întipărite în memoria afectivă.
Vraja flautului de aur Muramatsu la care cântă Ion Bogdan Ştefănescu s-a multiplicat în ultimul deceniu şi mai bine fie într-un mai mult sau mai puţin cuminte interpret de muzică de cameră, acompaniat de pian, fie într-un ansamblu compus exclusiv din flaute de toate mărimile, de la flautul bas până la piculină, acoperind ambitusul unei orchestre, care poartă numele FLAUT POWER, fie a invitat alături de el un chitarist virtuoz, sau un maestru al acordeonului.
Povestea este spusă în fiecare an în felurite moduri atractive de cavalerul flautului, Ion Bogdan Ştefănescu, solist al Filarmonicii ”George Enescu” şi profesor universitar la Universitatea Națională de Muzică București, întotdeauna întotdeauna surprinzător, sclipitor şi plin de umor.
PROGRAM MUZICAL:
1. W.A. Mozart – Marș (din opera Flautul fermecat)
2. Christoph Keller – Mozart în Argentina
3. W.A. Mozart – Rondo alla turca
4. Tradițional – Geamparale
5. Dave Brubeck – Blue Rondo A La Turk / Briar Bush / Iberia
6. L.v. Beethoven – Marș turc (din opera Ruinele Atenei)
7. Christoph Keller – Beethoven în Brazilia
8. Leonard Bernstein – The West Side Story Suite
9. Leroy Anderson – The Syncopated Clock / Plink, Plank, Plunk / Sandpaper Ballet
10. Petre Elinescu – Scena pastorală română
11. Johnny Răducanu – Mâinile Olarului / Jocul țambalelor
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate