.

„Trofeul Micului Cititor”, ediția 2024

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul generos al Consiliului Județean Hunedoara, a organizat în ziua de 3 iunie 2024, la Teatrul de Artă Deva, Sala Mare, o activitate cultural-educativă devenită tradițională: au fost premiați câștigătorii concursului „Trofeul Micului Cititor”.

Ce poate fi mai plăcut pentru noi acum, în pragul vacanței de vară, decât să oferim „Trofeul Micului Cititor” celor mai fideli, mai serioși și mai consecvenți cititori tineri care ne trec pragul și își aleg din raft cartea preferată. Apoi vin din nou și din nou după alte titluri, după alte întâlniri cu eroii cărților îndrăgite. Pentru că aceste mici obiecte care se numesc cărți au darul de a se chema una pe cealaltă: ai terminat de citit o carte, vii și împrumuți alta, apoi alta și alta, iar la maturitate vei băga de seamă că lecturile tale s-au rafinat, că știi să distingi o carte bună de una mai puțin reușită, știi să apreciezi talentul unui scriitor.

Concepția care a stat la baza organizării concursului intitulat „Trofeul Micului Cititor” a pornit de la dorința noastră de a atrage spre lectură un număr cât mai mare de copii, de la cele mai fragede vârste, de a le cultiva și menține gustul pentru citit. De aceea, criteriul care a determinat decernarea premiilor a fost fidelitatea micilor cititori față de bibliotecă, exprimată în numărul de împrumuturi de carte. Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bibliotecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu biblioteca. Am avut, astfel, convingerea că, cu cât au frecventat mai asiduu biblioteca, cu atât au citit mai mult, iar acest lucru este demn de toată lauda și trebuie premiat, acești copii fiind câștigătorii „Trofeului Micului Cititor”, ediția 2024.

Un eveniment mult așteptat de copii a fost întotdeauna premierea câștigătorilor concursului „Trofeul Micului Cititor”, eveniment la care micii noștri cititori au venit cu aceeași bucurie din fiecare an și noi ne-am bucurat alături de ei.

Concursul nostru – „Trofeul Micului Cititor” – a fost gândit în așa fel încât să stimuleze prezența la bibliotecă a copiilor, să-i facă să iubească lectura și să treacă de cât mai multe ori pragul bibliotecii noastre. De aceea, acest trofeu a mers către cei mai „împătimiți” cititori, către cei care au devenit prieteni statornici ai bibliotecii și iubesc cărțile.

Prin acordarea acestor premii am dorit să ne apropiem și mai mult de copii, mai tinerii noștri prieteni, pentru ca ei să simtă instituția noastră ca pe un spațiu cald, primitor, cu oameni plini de suflet, gata oricând să le recomande o carte, un autor, să le vorbească despre viața cărților.

Premiile au fost oferite de Consiliului Județean Hunedoara și Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva

Pornind de la aceste gânduri, am premiat acei tineri cititori care s-au dovedit a fi cei mai buni prieteni ai cărții, ai cititului. Am decernat, astfel, trei premii și zece mențiuni care i-au recompensat pe cei mai fideli mici prieteni ai bibliotecii:

Locul I

Albert Erik Omota

Clasa a III-a Plastică, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

O trotinetă electrică, cărți, diplomă și trofeu.

Locul II

Iosif Verme

Clasa a VIII-a Plastică, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

O bicicletă, cărți, diplomă.

Locul III

Sofia Predescu

Clasa a V-a B, Colegiul Național „Decebal” Deva

Un hoverboard, cărți, diplomă.

Mențiuni

Dania Maria Vârdea

Clasa a IV-a D, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

O trotinetă non electrică, cărți, diplomă;

Iulia Andreea Dan

Clasa a III-a Step by step, Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Deva

O trotinetă non electrică, cărți, diplomă;

Larisa Cristina Santa

Clasa a III-a B, Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva

O trotinetă non electrică, cărți, diplomă;

Teodor Mihai Iovan

Clasa a VII-a C, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

O trotinetă non electrică, cărți, diplomă;

Mădălina Elisa Crețu Tomuța

Clasa a V-a B, Colegiul Național „Decebal” Deva

O trotinetă non electrică, cărți, diplomă;

Ingrid Anabella Czuper

Clasa a II-a Plastică, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

O trotinetă non electrică, cărți, diplomă;

Gizela Hadasa Vidoni

Clasa a VIII-a Plastică, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

O trotinetă non electrică, cărți, diplomă;

Victor Alexandru Nenadov

Clasa a IV-a A, Colegiul Național „Decebal” Deva

O trotinetă non electrică, cărți, diplomă;

Vlad Suhărean

Clasa a II-a E, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

O trotinetă non electrică, cărți, diplomă;

Luca Alexandru Vonica

Clasa a VI-a A,  Colegiul Național „Decebal” Deva

O trotinetă non electrică, cărți, diplomă.

Evenimentul a fost așteptat cu mare emoție de copii, de părinți, de cadrele didactice și chiar și de bibliotecari.

Nu i-am uitat nici pe profesorii care s-au ocupat zi de zi de acești copii, le-au recomandat cărți specifice vârstei și i-au îndrumat spre bibliotecă, iar pentru toate acestea le-am oferit premii constând în diplome și cărți.

Copiii s-au bucurat și de un reușit program artistic. Și la această ediție a Trofeului Micului Cititor am avut oaspeți dragi, prieteni ai bibliotecii noastre: inimoșii și talentații actori ai Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani   i-au adus în fața copiilor pe Hansel și Gretel. Fiind una dintre cele mai îndrăgite povești scrise de celebrii Frați Grimm, „Hansel și Gretel” face parte din seria poveștilor nemuritoare care au făcut deliciul atâtor generații de copii. Am putea spune că, asemenea romanelor celebre, este o „poveste cult”, iar dramatizarea oferită de Teatrul din Petroșani s-a bucurat cu siguranță de mare succes la cei mici, a avut, cu alte cuvinte, „lipici la pitici”.

Încă de la intrarea în Teatrul de Artă Deva, copiii au avut surpriza să întâlnească statui vivante, care au executat grațioase numere coregrafice și au interacționat cu copiii.

Totodată, le-am pregătit o surpriză celor mai mici cititori, toți participanții au primit dulciuri și baloane personalizate.

„Trofeul Micului Cititor” a devenit una dintre cele mai îndrăgite activități cultural-educative pe care micii noștri prieteni o așteaptă an de an.

Cu deosebită considerație,

Manager,

Ioan Sebastian Bara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate