.

TENIS: România a învins Cehia în Fed Cup

Echipa de Fed Cup a României a obținut o victorie incredibilă, cu 3-2, în fața celei mai puternice reprezentative din istoria acestei competiti, Cehia.

Confruntarea a avut loc la Ostrava, în fața unei numeroase galerii de români, iar succesul a fost adus în meciul decisiv de dublu, de perechea formată din Irina Begu și Monica Niculescu, învingătoare în față celui mai bun cuplu din lume, Katerina Siniakova / Barbora Krejcikova, numerele 1 și 2 în ierarhia WTA de dublu, câștigatoare de Grand Slam-uri la Roland Garros și Wimbledon.

A fost un duel extrem de strâns, cu multe răsturnări de situație, decis în 3 seturi: 6-76-46-4. S-a jucat 3 ore fără 5 minute.

Trebuie spus că pentru Katerina Siniakova a fost al 2-lea meci al zilei, după ce tot duminică a învins-o la simplu pe Mihaela Buzărnescu.

Celelalte două puncte ale “tricolorelor” au fost câștigate de numărul 3 mondial, Simona Halep, care le-a învins pe Siniakova și Karolina Pliskova – numărul 5 al clasamentului profesionist feminin. Buzărnescu fusese depășită sâmbătă de Pliskova.

Din echipa Cehiei a lipsit Petra Kvitova, a 2-a clasată în ierarhia WTA.

În semifinale, România va întâlni Franța, la 21 și 22 aprilie. Franțuzoaicele au trecut tot în sferturi de Belgia.

Gazda disputei urmează să fie trasă la sorți, fiindcă singura confruntare directă de până acum, în 1976, a avut loc pe teren neutru, în Statele Unite ale Americii.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate