.

Telefonul care monitorizează ritmul cardiac, la INVENTCOR 2024

Peste 300 de invenţii şi inovaţii, din 31 de ţări ale lumii, vor fi jurizate la ediţia din acest an a Salonului internaţional de inventică INVENTCOR, care se desfăşoară la Deva, până vineri, 6 aprilie, manifestarea fiind organizată de cunoscutul inventator Corneliu Birtok Băneasă.

Salonul se află la ediţia a cincea şi propune vizitatorilor invenţii şi inovaţii din toate domeniile, inclusiv o zonă pentru copii, cu scopul dezvoltării creativităţii acestora.

Între proiectele care au atras atenţia organizatorilor se numără o aplicaţie pentru telefonul mobil, realizată de un student din Arabia Saudită, prin care se poate monitoriza ritmul cardiac al unei persoane, fără alte dispozitive suplimentare.

„Este foarte simplu. Telefonul se aşează cu microfonul în zona inimii, iar aparatul face apoi o diagramă care arată starea de sănătate a utilizatorului”, a explicat Corneliu Birtok Băneasă.

O altă invenţie aparţine unor elevi din echipa de robotică a Colegiului St.Patrick, din Filipine, şi permite utilizatorului să înveţe să cânte la chitară într-un mod foarte simplu.

Salonul internaţional de inventică INVENTCOR este organizat la casa de cultură din Deva, iar accesul vizitatorilor este liber.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate