.

Telecabina de la Cetatea  Devei  va reporni mâine, 8 martie 2019

Începând de vineri, 8 martie 2019, de la ora 8:00, Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Devei va funcționa în regim normal pentru public.

,,Specialiștii de la CNCIR Sibiu au fost astăzi la Deva. S-au efectuat probe cu monolinerul și am primit avizul să repornim instalația. Telecabina va fi funcțională de mâine dimineață și va transporta în siguranță turiștii”, declară Corinna Costea, șeful Serviciului Baze Sportive și de Agrement din cadrul Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva.

Reamintim că până în 30 aprilie 2019, programul de vizitare a Cetății Deva este între orele 8:00-20:00.

Ultimele curse ale Telecabinei vor avea loc la ora 19:30 (urcare) şi 19:50 (coborâre).

Tarifele pentru Telecabină sunt neschimbate față de anul trecut. Un bilet dus-întors pentru adulți costă 20 de lei. Pentru copii, elevi, studenţi, pensionari (în baza actelor doveditoare: carnet de elev sau student vizat pe anul în curs, cupon de pensie) – 10 lei dus/întors.

Veteranii de război, persoanele cu handicap cu însoțitor, copiii instituţionalizaţi și copiii cu vârsta sub 3 ani (în baza actelor doveditoare) pot utiliza gratuit telecabina.

Pentru grupurile organizate cu un număr mai mare de 15 persoane, însoțitorul de grup, sau după caz, organizatorul este scutit de la plata tarifelor de acces cu telecabina.

Pentru cei care preferă să viziteze monumentul istoric pe jos, ultima intrare pe Poarta 1 va fi la ora 19:30. Poarta 1 se va închide la ora 20:00.

Ascensorul înclinat care deservește Cetatea Devei asigură legătura între stația de plecare, situată la cota 180,0 metri până la platforma intermediară a Cetății Deva (stație sosire), situată la cota 342,65 metri, respectiv o diferență de nivel de circa 160,0 metri.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate