.

Tehnică nouă în dotarea ISU din şase judeţe

Vineri, 22 martie a.c., la Complexul Expoziţional Romexpo a avut loc recepţia a şase automacarale cu braţ ridicător şi platformă pentru transport, accesorii şi materiale, achiziţionate prin proiectul MULTIRISC-modul I, în vederea creşterii capacităţii de reacţie şi răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă.

Activitatea de astăzi s-a bucurat de participarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, precum şi a inspectorului general al IGSU, general de brigadă Dan-Paul Iamandi, care au subliniat importanţa unor echipamente noi şi performante, menite să asigure succesul misiunilor la care intervin pompierii militari.

Tehnica de intervenţie va intra în dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din şase judeţe: Constanţa, Iaşi, Vrancea, Sibiu, Timiş şi Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă (USISU) Ciolpani.

Automacaralele, destinate unor misiuni de căutare-salvare în urma producerii unor seisme/ prăbuşiri de clădiri, descarcerare grea, alunecări de teren sau accidente industrial,  vor permiteînlăturarea efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, desfăşurarea unor operaţiuni de salvare, precum şi în cazul unor alte misiuni ce presupun ridicarea şi mutarea obiectelor grele.

Folosirea autospecialelor reduce mult timpul de intervenţie, datorită performanţelor de ridicare: braţ principal-minimum 21 tone la raza de 4,4 m şi braţ secundar-minimum 1,5 tone la raza de 29 m.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate