.

„Târgul European al Castelelor” și-a deschis, oficial, porțile la Castelul Corvinilor din Hunedoara

La evenimentul ajuns la ediția a IX-a, organizat de Primăria Municipiului Hunedoara împreună cu Muzeul Castelul Corvinilor, participă zeci de expozanți din toată țara. Cetăți, castele, muzee și alte importante obiective turistice își dezvăluie poveștile fascinante și ofertele de vacanță pentru vizitatorii care vor ajunge, astăzi și mâine, la standurile amenajate în Sala Cavalerilor.
Consiliul Județean Hunedoara a fost reprezentat la deschiderea oficială a evenimentului de către vicepreședintele Ion Bădin, care a transmis expozanților mesajul de bun venit din partea președintelui Laurențiu Nistor.
Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, sunt prezente cu oferte de vizitare la acest târg. De altfel, DGAMPT Hunedoara este instituția care asigură administrarea Cetăților Dacice din Munții Orăștiei, recompensate recent cu titlul de „Destinația anului 2024” la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. De asemenea, Castelul Corvinilor, gazda evenimentului, a obținut la rândul său titlul de „Destinația anului 2024” la categoria „Atracții cultural-educative”. Din județul Hunedoara mai sunt prezente cu standuri Cetatea Mălăiești și Cetatea Deva.
Turismul este unul dintre domeniile de interes ale Consiliului Județean Hunedoara, iar evenimente de marcă precum cel de la Hunedoara sunt de mare ajutor pentru cunoașterea și promovarea celor mai frumoase locuri ale României.
Județul Hunedoara este deținătorul uneia dintre cele mai valoroase și spectaculoase moșteniri istorice: vestigii ale antichității, biserici de lemn și piatră, cetăți și castele medievale. Acestora li se adaugă monumente de arhitectură industrială, bogăția de ape minerale și ape termale, un parc național, un parc natural și un geoparc, dar și tradiții locale unice.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate