.

Spectacolul de dans „497” prezentat la Petroșani în Zilele Maghiare

Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” găzduiește duminică, 25 septembrie, de la ora 18, un spectacol extraordinar în cadrul Zilelor Maghiare ale Județului Hunedoara.

Spectacolul se numește, simplu, „497” și este produs de Ansamblul „Tabán Táncegyüttes” din Békéscsaba (Ungaria) & Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” din Arad, cu o muzică originală deGera Gábor, coregrafia lui Farkas Tamás și regia lui Farkas Tamás și Tapasztó Ernő.

„497” este un spectacol fără cuvinte, interpretat de patru dansatori și cu o poveste fascinantă, pe care oricine o poate înțelege cu ușurință, mai ales că este… interetnică. Se spune că 497 de perechi de opinci au folosit cei patru bărbați din Buzău care, în 1908,s-au înscris la concursul mondial de drumeție lansat de Touring Club de France. Și-au început călătoria în 1910 și au drumețit timp de zece ani prin toate colțurile lumii, dansând și cântând, cu tot felul de peripeții amuzante sau chiar tragice. Din păcate, Primul Război Mondial a fost un serios obstacol în calea succesului lor. Spectacolul sondează atât depășirea propriilor limite și asumarea unei provocări, cât și rațiunea de a fi a societății de consum și a produselor globalizării.

Cei patru interpreți sunt Harmati Patrik, László Richárd, Móricz Bence, Varga József. Spectacolul a fost prezentat deja cu un important succes la festivalurile de teatru din Baia Mare, Piatra Neamț, Brăila și Iași, obținând premii pentru muzică și coregrafie.

Prezentarea acestei producții la Petroșani face parte dintr-un proiect pe termen lung al Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” dedicat comunității maghiare din Valea Jiului.

Biletele se pot cumpăra de la casieria teatrului, de marți până joi între orele 8-17, vineri între orele 8-13 și 17-21, sâmbătă între orele 17-21 și duminică între orele 11-14.

TDIDS

Secretariat literar & PR

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate