Spectacol aniversar – „Corala Sargeția”, 25 de ani de activitate

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, în colaborare cu Asociația Corală „Sargeția”,vă invită sâmbătă, 28 Octombrie 2023, începând cu orele 14:00, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, la spectacolul aniversar „Sargeția-25”, un sfert de veac de existență și activitate artistică.

Corala „Sargeția” s-a înființat în toamna anului 1998 din inițiativa primului ei dirijor, profesorul Nicolae Icobescu și a solistului viitoarei formații, Gheorghe Pop. A plecat pe drumul frumoaselor realizări sub numele „Sargeția” inspirat de istoria locală dar și de versurile unei piese corale inclusă în repertoriul propriu.

A fost compusă în permanență din persoane cu studii muzicale, absolvenți ai liceului de muzică sau conservator, alături de pasionați ai cântului vocal și instrumental sau de alte meserii.

Prin experiența acumulată, a atins certe calități vocale și interpretative recunoscute în prezentările la numeroase festivaluri și concursuri de profil, în țară și străinătate. În țară a participat la manifestările: Sibiu – Capitală Europeană a Culturii, Lugoj – Festival Coral „Ion Vidu”, Caransebeș – Festival Coral „Antonio Sequens”, Cernavodă – Festival Coral Național, Orăștie – Festival Coral de Crăciun, Baia Mare – Festival Coral Internațional „Liviu Borlan”, la care formația a obținut premiul I și, consecutiv, Marele Trofeu al festivalului. A efectuat turnee internaționale la Szigetvár – Ungaria, la Viena – Austria, la Torino – Italia, iar la Festivalul Coral Internațional de la Cracovia – Polonia, „Sargeția” a obținut Medalia de Argint în competiția cu peste 20 de coruri din Europa și din lume.

După retragerea prof. Nicolae Icobescu, conducerea coralei a revenit profesoarei Mihaela Popa, care conduce formația și în prezent.

În 2022, a fost lansat, la Deva, volumul monografic „Sargeția” în prezența autorului, prof. univ. dr. Dumitru Jompan.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate