.

Şoferi depistaţi în trafic conducând fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice

În toate cazurile prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

• În data de 16.02.2019, în jurul orei  18:40, poliţiştii Biroului Rutier Petroșani  au fost sesizați despre faptul că pe raza municipiului Petroșani a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Poliţiştii, în urma cercetărilor, au stabilit faptul că un tânăr în vârstă de 25 de ani, din  județul Vrancea, în timp ce se afla la volanul unui autoturism ce tracta o remorcă pe strada 1 Decembrie 1918, la schimbarea direcției de mers de pe banda I pe banda doi, nu s-a asigurat corespunzător și a acroșat autoturismul care circula pe banda a doua, condus regulamentar de un petroşenean de 52 de ani.  Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, care a indicat, în cazul  petroşeneanului, o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

•  În data de 18.02.2019, în jurul orei 02:40, poliţiştii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției Orașului Aninoasa au depistat, pe DN66A, un tânăr de 26 de ani, din municipiul Vulcan, care conducea un autoturism (înmatriculat în Marea Britanie) pe sensul de mers Aninoasa-Petroșani.  La control, tânărul le-a declarat poliţiştilor că nu are asupra sa niciun document, însă din  verificările efectuate în bazele de date a rezultat acesta nu deţine permis de conducere eliberat de autorităţile române. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație  de  0,74 mg/l,  alcool pur în aerul expirat. Ulterior, cel în cauză  a fost condus la Spitalul de Urgență Petroșani, unde a refuzat prelevarea de mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii au mai stabilit că  autoturismul pe care îl conducea tânărul nu avea poliţa de asigurare de răspundere civilă valabilă la momentul opririi în trafic.

• La data de 17.02.2019, în jurul orei  19:40, polițiștii Biroului de Ordine Publică Deva au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Deva, care conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu, din Deva.  În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu este posesor de permis de conducere.

• În data de 17.02.2019, în jurul orei  16:10, poliţiştii Formațiunii Rutiere din cadrul Poliției Orașului Hațeg au oprit în trafic, pe DN66, pe raza localităţii  Baru,  autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani,  din orașul Hațeg. În urma verificării în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că cel aflat la volan nu posedă permis de conducere.

• La data de 17.02.2019, în jurul orei 00:30, polițiștii au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 19 ani, din municipiul  Deva, care conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu, din municipiul Deva, iar în urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

•  În data 17.02.2019, în jurul orei 02:00, poliţiştii  rutieri au depistat în trafic, pe DJ 687A, pe raza municipiului Hunedoara, un tânăr de 23 de ani,  din Hunedoara, care conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, în acesta caz a rezultat o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate