.

Sinteza intervențiilor pompierilor hunedoreni în perioada 21 – 24 iunie 2024

În minivacanța prilejuită de sărbătorirea Rusaliilor Ortodoxe, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Hunedoara au participat la aproximativ 240 misiuni și intervenții, atât pentru gestionarea unor situații de urgență, cât și pentru misiuni efectuate în sprijinul comunității.
Dintre acestea, 197 de cazuri au fost gestionate de echipajele SMURD din cadrul ISU Hunedoara.
În data de 22 iunie, pompierii Detașamentului Deva au intervenit la un grav accident de circulație produs pe DN 76, în localitatea Șoimuș, în urma căruia 5 persoane, printre care și o fetiță de 5 ani, au fost rănite.
De asemenea, în perioada 21-24 iunie, echipaje de pompieri de la subunitățile ISU Hunedoara au asigurat măsurile PSI care se impun, în 8 situații de producere a accidentelor rutiere, dar și la un caz de scurgere de gaz constatată la un autoturism, în municipiul Petroșani.
Sâmbătă 22 iunie, pompierii din Orăștie și Ilia au stins 3 incendii de vegetație uscată, izbucnite cel mai probabil din cauza focului deschis în spații deschise.
Cu această ocazie, facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că un simplu incendiu de vegetație uscată se poate transforma într-un incendiu de proporții care poate genera pagube materiale majore, dar și pierderi de vieți omenești.
Celelalte misiuni ale pompierilor militari hunedoreni au fost efectuate în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean, dar și pentru diseminarea materialelor de informare preventivă, în zonele de picnic și de scăldat.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https:// fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate