Se apropie minivacanța de 1 mai, un prilej de bucurie pentru toată lumea

Ce poate fi mai potrivit pentru o astfel de ocazie dacă nu o excursie în județul Hunedoara, un loc îmbogățit cu sute de povești și legende, un județ care poate oferi experiențe turistice variate.

Hunedoara se mândrește cu un număr impresionant de situri arheologice de mare importanță, vestigii ale unei istorii bogate, incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Alături de acestea, puteți vizita cetăți, fortificații, biserici vechi, monumente ale naturii, muzee din diverse domenii, precum și un original geoparc ce conservă relicve de dinozauri pitici, stațiuni montane și balneare.

O parte dintre acestea se află în administrarea DGAMPT Hunedoara și sunt parte a unor proiecte de dezvoltare, promovare și punere în valoare: Casa – Muzeu „Avram Iancu” de la Baia de Criș, Complexul de Monumente Țebea, Casa Memorială „Drăgan Muntean”, Galeria Națională de Arta „Forma” Deva.

Deasemenea, administrarea, protejarea, întreţinerea și punerea în valoare a Cetăților Dacice din Munții Orăștiei (monumente istorice care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO) sunt priorități pentru DGAMPT.

Timpul fiind destul de limitat pentru această minivacanță, va trebui să alegeți doar o parte dintre obiectivele turistice de aici. Tocmai de aceea, de mare ajutor vă poate fi aplicația turistică a județului – Discover Hunedoara, ghidul perfect pentru călătorii reușite, dar și recomandarea de a le vizita pe unele dintre cele mai importante.

SARMIZEGETUSA REGIA

SARMIZEGETUSA ULPIA TRAIANA

CASTELUL CORVINILOR

CETATEA DEVEI

GEOPARCUL DINOZAURILOR DIN ȚARA HAȚEGULUI

PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

BISERICA DIN DENSUȘ

MĂNĂSTIREA CRIȘAN

PANTEONUL MOȚILOR DE LA ȚEBEA

REZERVAȚIA DE ZIMBRI SLIVUȚ-HAȚEG

BĂILE DACO-ROMANE DE LA GEOAGIU-BĂI

Vă așteptăm să descoperiți județul Hunedoara – destinația ideală pentru vacanța dumneavoastră!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate