Școala Gimnazială „Aron Densusianu” structură a Liceului Teoretic „Ion Constantin Brătianu” Hațeg – după cum ne spunea prof. Mihaela Groza în calitatea sa de director – a fost înființată în anul 1981. Funcționează în aceeași locație care este bine întreținută. Curtea școlii a fost reamenajată. A fost refăcut covorul de asfalt, investiție care a presupus un cost destul de ridicat și le mulțumim pe această cale atât domnului primar Pușcaș Adrian, cât și consiliului local. Cadrele didactice și elevii au dat curții culoare și au amenajat zona verde.
După amenajare, elevii și-au dorit un teren de fotbal sintetic. O parte din suma aferentă terenului a provenit din proiectul „Târg de Crăciun” – ediția 2022, unde elevii și cadrele didactice au vândut produse confecționate de mânuțe dibace. În sprijinul atingerii țelului propus au venit mai multe societăți comerciale. Astfel, punând mână de la mână, am reușit să îndeplinim dorința copiilor.
Considerăm că elevii au acum parte de un spațiu sigur și atractiv în care să se joace, să interacționeze, să socializeze.
În cadrul școlii activează profesori implicați care pun un accent deosebit pe educarea elevilor atât prin activități instructiv-educative, cât și prin activități nonformale. În acest sens școala noastă este implicată în organizarea și derularea unor proiecte educaționale locale, naționale și internaționale.
Pe parcursul vacanței de vară 15 cadre didactice au participat la programul de mobilitate Erasmus+ în Pafos – Cipru și în Paris – Franța cu scopul de a dobândi competențe digitale necesare pentru a încuraja experiențe interactive și eficiente de învățare.
La începutul acestui an școlar am fost gazde pentru elevi și profesori din Grecia, Portugalia, Spania, Islanda, Cipru, Italia, Olanda în cadrul Proiectului Erasmus+ „Astr@ctiv”, care are ca tematică învățarea elementelor de astronomie îmbinate cu mișcarea.
Un alt proiect recent este „Bucurie în mișcare”, derulat în parteneriat cu Asociația 11, Primăria Orașului Hațeg, Asociația de Turism Retezat și Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului. Scopul acestei acțiuni este construirea unei comunități mai sănătoase, mai unite, mai motivate să urmeze un stil de viață activ și sănătos pe termen lung.
De notat că, Primăria și Consiliul Local Hațeg sprijină tot mai mult școala. Unitatea noastră este beneficiara a încă două proiecte importante: Creșterea Eficienței Energetice – Proiect AFM, Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale – Proiect PNRR.
Impactul pozitiv al proiectelor derulate ne determină să găsim noi provocări motivându-i pe elevi să-și însușească într-un mod plăcut, interesant și interactiv cunoștințe și deprinderi, să colaboreze și să vină cu plăcere la școală.
Au consemnat Ioan Vlad și Georgeta-Ileana Cizmaș