Sărbătoarea hramului Bisericii Ortodoxe din Teliucu Inferior – o reușită a credinței strămoșești

Zi de sărbătoare: Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruință.

A fost sărbătoarea hramului Bisericii Ortodoxe din localitatea hunedoreană Teliucu Inferior (paroh pr. dr. Achim Alin Nicușor).

În Biserica frumos amenajată, lume multă. De pe fețele celor prezenți desprindeai bucuria zilei, dorința pentru o viață deplină, cu credință în Dumnezeu, care să înflorească în grădina nemuririi, mereu luminoasă, fericită și biruitoare.

Vedeam cum din ochii credincioșilor izvora o dragoste creștină – izvorul tuturor virtuților care parcă topea zidurile de gheață ale egoismului și îi unea printr-o unitate de credință ortodoxă și o armonie desăvârșită.

Cerând ajutorul Marelui Mucenic Gheorghe păreau a fi iubitori, smeriți, înțelegători, iertători – vrednici înfăptuitori ai credinței strămoșești.

Implementarea în această sărbătoare creștină a proiectului „Trăim în Dumnezeu și El trăiește în noi” s-a constituit într-o zi a cântecului religios, urmare a interpretării de către tânăra Oprea Mihaela a unui frumos grupaj de pricesne, oferirea auditoriului unui suflu generator de lumină, iubire și speranță în Dumnezeu, pentru care a primit Diploma de Onoare „DRAG DE DUMNEZEU”.

Organizatorii proiectului au fost Episcopia Devei și Hunedoarei (Preasfințitul Părinte Nestor), Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și „Accent Media” Deva (director Cornel Poenar), iar diploma i s-a oferit pentru promovarea prin cântec și trăire sufletească a învățăturii creștine, a Ortodoxiei – care este viața în Hristos, viața în duh și adevăr.

Au mai primit diplome din partea organizatorilor proiectului pr. dr. Achim Alin Nicușor și primarul comunei, ing. Pupeză Daniel Gheorghe, pentru „promovarea și păstrarea tradițiilor populare strămoșești în rândul tinerei generații, a sentimentului de apartenență la istoria și glia strămoșească, permanent respect de suflet și credință pentru trecutul glorios al poporului român”, iar consilierul local, Nistor Maria Luminița, pentru promovarea și păstrarea tradițiilor populare strămoșești în rândul tinerei generații.

…. Totul a fost la Biserica Ortodoxă din Teliucu Inferior o reușită – ne-a declarat consilierul local, Florin Zepa – iar Sfintele Paști pe care le așteptăm, sperăm să fie o înălțare a gândurilor și năzuințelor noastre de întărirea convingerii în posibilitatea dobândirii fericirii și vieții veșnice. Prin ascultarea cuvântului lui Dumnezeu vom culege roadele mântuirii.

Au consemnat: Ioan Vlad și Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate