.

“Sanitarii Pricepuţi” şi-au arătat măiestria la Ilia

Vorbim despre singurul concurs pentru sănătate şi prim ajutor de bază, dedicat copiilor şi adolescenţilor, ce se desfăşoară neîntrerupt de 62 de ani în ţara noastră.
Faza judeţeană a concursului organizat de Crucea Roşie Hunedoara și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara s-a bucurat de participarea a peste 130 de elevi de gimnaziu şi liceu din Ilia, Petrila, Hunedoara, Deva, Petroşani, Vulcan, Lupeni şi Uricani.
Elevii pregătiţi de voluntari ai Crucii Roşii și dascăli au avut de trecut o probă teoretică, dar şi una practică privind ajutorul medical de bază în situaţii ameninţătoare.
Echipajele care au aprofundat cel mai bine informaţiile şi au ştiut să coopereze pentru îngrijirea unui om rănit, aplicarea masajului cardiac sau oprirea unei hemoragii au fost cele mai apreciate de evaluatori.
Echipa formată din elevi de liceu a Liceului Teoretic “Traian Lalescu” Hunedoara şi-a câştigat dreptul de a reprezenta judeţul Hunedoara la faza naţională a concursului Sanitarii Pricepuţi programată să se desfăşoare în luna iulie 2024.
În competiţia elevilor de gimnaziu primul loc revenit Liceului Teoretic “Silviu Dragomir” Ilia.
Felicitări tuturor participanţilor! Suntem încântaţi şi mândri că duceţi mai departe această frumoasă tradiţie!
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate