.

Rezultate remarcabile pentru atleţii hunedoreni la Romania Master Atletic

Atleții de la categoriile de juniori, tineret sau seniori,au participat la prima competiție din actualul sezon, concurs care s-a derulat la finalul săptămânii trecute în Sala de atletism din cadrul complexului “Lia Manoliu” din București.

Romania Master Atletic a fost o bună posibilitate de verificare a potențialului pentru concursurile de sală programate în perioada următoare iar competiția de la București s-a bucurat de o organizare ireproșabilă din partea Fe­dera­ției Române de Atletism, rezultatele înregistrate de către sportivii din județul nostru ne dau speranțe pentru un an competițional cu reușite pentru o parte dintre cei care sunt legitimați fie la CSS Hunedoara, fie la cluburile din Deva, CNS Cettae sau SCM Deva.
Lidera actuală a atleților din județ, Florentina Marincu Iusco (CNS Cetate Deva, antrenor Nicolae Alexe) s-a impus în probele preferate adică de 60 m cu timpul de 7.56 sec și la lungime cu o săritură care a măsurat 6.43 m . Dacă atleta din Deva va confirma și la următoarele două concursuri atunci ea va fi prezentă cu siguranță atât la Cupa balcanică pentru seniori de la Istanbul (16 februarie) cât și la Campionatele Europene Indoor de la Glasgow programate la finalul lunii viitoare.
La nivelul seniorilor, săritorul cu prăjina Andrei Deliu (SCM Deva) se menține în topul celor mai buni, cu o săritură măsurată la 5.10m iar la fete Antonia Irimie (SCM Deva ) s-a clasat pe locul III. Andrei Deliu a încercat și la lungime seniori unde a ocupat locul IV cu 6.74 m. Juniorul Rareș Maier (CNS Cetate) a ocupat locul III în proba de lungime juniori categoria a III-a iar Eduard Agrigoroaie(CSS Hunedoara) s-a situat pe locul secund în finala de la 200 m juniori III și pe locul III la aruncarea greutății.
Junioara Petrina Pivniceru, legitimată la CSS HUnedoara a câștigat proba de 60 m junioare categoria a III-a iar colega ei Cezara Bucur s-a impus în proba similară a junioarelor de categoria a II-a, ea fiind urmată de către Denisa Țibichi. Andrada Gheață (CSS Hunedoara) s-a clasat pe locul secund la 200 m junioare II iar Sarah Scurtu s-a situat pe locul secund în finala de la 200 m iar tânărul Andrei Marian s-a clasat pe locul V în finala aceleiași probe.
Atleții deveni au excelat în probele de săritură în lungime. La juniori II băieți Sebastian Popa a fost al treilea, iar colegul lui Ovidiu Șitoianu l-a urmat în clasament în timp ce la fete Giorgiana Timu s-a impus cu săritură care a măsurat 5.85 m, ea fiind în top pentru a participa la Cupa Balcanică de juniori programată pe 10 februarie tot la Istanbul. La junioare mici s-a impus hunedoreanca Andrada Gheață iar Grațiela Pantea a încheiat concursul pe locul al treilea.
În fine, la triplusalt categoriile seniori/tineret deveanul Rareș Maier a câștigat cu o săriură bună măsurând 13.21 m iar la juniori Ovidiu Șitoianu (Cetate) s-a clasat pe locul doi . La junioare podiumul a fost în totalitate devean cu Marta Mariș pe locul I urmată de Grațiela Pantea și Georgiana Barta.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate