.

Rezultate deosebite pentru elevii liceului de artă devean la două competiţii instrumentale

Elevii de la secţia muzică a Liceului de Arte “Sigismund Toduţă”-Deva au participat la sfârşitul săptămânii trecute la două competiţii instrumentale, ambele având loc în zilele de 5 şi 6 aprilie, obţinând şi de această data rezultate deosebite.

 La Oradea a avut loc cea de-a XXIII-a ediţie a Concursului Regional de interpretare vocal-instrumentală “Tinere talente”. Concursul, aflat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, a fost organizat de către Liceul de Arte din Oradea în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor. Au participat peste 160 de elevi din 10 şcoli şi licee de specialitate din ţară: Alba-Iulia, Arad, Baia Mare,Cluj-Napoca , Deva, Lugoj, Oradea,Timişoara, Satu Mare şi Zalău. Reprezentanţii Liceului de Arte “Sigismund Toduţă”-Deva, elevii Bălan Flavius Sebastian – cls. a VI-a şi Logojan Mircea Vasile-cls. a XII-a de la clasa de pian a d-nei profesor Ona Doina au adus acasă câte un valoros premiu I.

Tot premiul I a obţinut şi eleva Popa-Morait Magda din clasa a III-a , care a participat la Concursul Euroregional pentru vioară şi corzi grave “Eugen Cuteanu” – Timişoara, ediţia a VII-a, competiţie la care au participat 71 de elevi din 3 ţări (România, Serbia, Ungaria). Ea este elevă la clasa de violoncel a d-nei profesor Iakab Camelia, asemenea colegei ei, Costa Talitha (foto stanga), tot din clasa a III-a, care a obţinut  premiul II. Elevele au fost acompaniate la pian de d-na profesor Popa-Morait Cristina. În cadrul secţiunii vioară, elevul Marinescu Iulian, clasa a X-a, de la clasa profesor Lazăr Adrian a obţinut premiul II în cadrul aceleiaşi competiţii. Concursul a fost organizat de Liceul de Artă “Ion Vidu” din Timişoara în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate