Reţete pentru masa de Rusalii

Supă de curcan

Ingrediente: o bucată de pulpă de curcan, o rădăcină de țelină, o gulie, 5 morcovi, o ceapă, sare, tăiței, boabe de piper, pătrunjel verde.

Mod de preparare

Pulpa de curcan se crestează și se pune la fiert în apă rece cu sare. După ce se spumează se adaugă boabele de piper, iar când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă și legumele curățate, spălate și tăiate pe jumătate. Dacă este cazul, se mai pune apă.  Când legumele și carnea sunt fierte, supa se strecoară, se îndepărtează carnea de pe os, iar o parte din ea, după ce a fost tăiată bucăți, se adaugă la supă. Pastele fierte în apă cu sare, se pun în supă, iar după 2-3 clocote, se stinge focul. Deasupra se presară pătrunjel verde.

Muşchiuleţ umplut cu cârnaţ, castraveciori şi morcovi

Ingrediente: două bucăţi de muşchiuleţ de porc, doi cârnaţi proaspeţi, 2-3 morcovi fierţi, castraveciori, 4-cinci căţei de usturoi, o cană de supă, sare, piper, foi de dafin.

Mod de preparare: Muşchiuleţul se curăţă de pieliţă şi grăsime se taie pe mijloc și se bate cu bătătorul de șnițele. Morcovii, castraveciorii şi usturoiul se taie feliuţe, pe lungime și se pun pe suprafața mușchiulețului. Deasupra se pune cârnațul, totul se condimentează cu sare și piper, apoi mușchiulețul se rulează și se fixează cu scobitori sau se coase. Ruloul obținut se pune într-o tavă unsă cu grăsime, peste care se toarnă supa de carne, se adaugă piper boabe, sare şi foi de dafin și se dă la cuptor. Se întoarce, din când în când, pe ambele părţi până scade apa, apoi se lasă să se rumenească. Când este gata,  mușchiulețul se taie rondele, se așază pe un platou şi se ornează după preferință.

Prăjitură Rafaello

Ingrediente: 8 ouă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri făină, 8 linguri de ulei, praf de copt, 10 ml unt topit, 150 ml apă caldă, 3 pliculețe de zahăr vanilat, 250 ml lapte, 200 g ciocolată albă, 8,00 linguri fulgi de cocos, 7 linguri frișcă bătută, 3 linguri lichior de cocos.

Mod de preparare

Albușurile se vor separa de gălbenușuri,  care se mixează până se obține o spumă densă, adăugându-se pe rând, și cele 8 linguri de zahăr. Tot pe rând se vor pune gălbenușurile, mixându-se în continuare. Treptat, se adaugă uleiul, făina și praful de copt. Aluatul obținut se toarnă într-o formă de copt (diametru 30 cm), care a fost unsă cu unt topit, apoi se dă la cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 de minute.

După ce se răcește, pandișpanul se taie în două, partea de sus mai îngustă, iar cea de jos mai lată. Se pregătește un sirop din 100 ml de apă și trei pliculețe de zahăr vanilat, cu care se va însiropa partea de jos a blatului.

Ciocolata se topește în lapte, la foc mic, iar după topire, se adaugă fulgii de cocos și cea de-a doua bucată de blat, mărunțită. Compoziția se fierbe 2-3 minute, până se omogenizează, apoi se adaugă lichiorul de cocos. Crema obținută se dă la rece. După ce s-a răcit, se toarnă peste blatul însiropat, peste ea se întinde frișca bătută, iar deasupra se presară fulgi de cocos.

Partajează această știre

Lasă un răspuns