Ghiveci cu piept de curcan
Ingrediente: 400 g piept de curcan, o varză mică, 4 cartofi, două cepe, 3 ardei, 2-3 morcovi, 300 g mazăre proaspătă, 50 ml ulei, o legătură de mărar, sare, condimente.
Mod de preparare:
Pentru început, pieptul de curcan se spală, se scurge şi se taie cubuleţe. Bucăţile de carne, sărate şi condimentate, se călesc în ulei, până ce se rumenesc. Între timp, se curăţă şi se spală legumele. Cartofii se taie cubuleţe, morcovii rondele, ceapa solzişori, varza şi ardeii în fâşii, iar mazărea se fierbe în prealabil. După ce bucăţile de curcan s-au rumenit, se adaugă legumele, peste care se toarnă puţină apă călduţă şi se lasă la fiert, sub capac. După câteva minute, cratiţa se pune la cuptor. Când a scăzut apa, se adaugă mărarul şi condimentele, apoi, cratiţa se mai lasă câteva minute la cuptor, până se formează o crustă deasupra.
Tort cu biscuiţi Eugenia
Ingrediente: 8 pachete biscuiţi tip Eugenia un plic de budincă 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă praf cafea instant (ness) 150 g lapte pentru sirop şi 500 g pentru budincă
Mod de preparare:
Lapte se încălzeşte puţin şi se amestecă apoi cu cafeaua instant. În siropul format, se înmoaie biscuiţii Eugenia, dar nu se lasă mult, doar un minut, apoi se aranjează într-o tavă dinainte pregătită. Budinca, preparată după instrucțiunile de pe plic, se toarnă fierbinte peste biscuiţii Eugenia. Tortul de biscuiţi se dă la frigider până a doua zi. Se poate orna cu frişcă, iar deasupra se rade ciocolată.