Reţete delicioase pentru mesele de week-end

Dovlecei cu piept de pui și cașcaval

Ingrediente: 1 piept de pui, dezosat 2-3 dovlecei, 150 g cașcaval sau brânză, 3 ouă, 3-4 linguri ulei, pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie bucățele și se călește în ulei încins, până își schimbă culoarea. Dovleceii se spală, se taie al capete și se scobesc în interior. Miezul dovleceilor se mărunțește, se călește în ulei, apoi  la compoziție se adaugă pieptul de pui care se mai lasă pe 1-2 minute, împreună cu miezul. Compoziția se condimentează cu sare și piper, apoi se stinge focul. Separat, se bat ouăle cu un praf de sare, pătrunjel tocat, după care, se încorporează în compoziția de pui cu dovlecel. Se pregătește o tavă termorezistentă, unsă cu ulei, în care se așază dovleceii cu fața în sus, care se umplu apoi cu amestecul pregătit. Deasupra se rade cașcaval, iar tava cu dovlecei se dă la cuptor timp de 30 de minute, până ce compoziția se rumenește.

Negresa cu cremă de brânză și zmeură

Ingrediente pentru aluat:
250 ml lapte, 200 gr unt, 300 gr zahar, 3 linguri cacao,

300 gr făină, o linguriță praf de copt, 3 ouă, 250 gr zmeură.

Pentru crema de brânză: 400 gr cremă de brânză, 100 gr zahăr pudră, 2 ouă, vanilie.

Mod de preparare

Într-un vas, la foc mic, se pune laptele, untul, zahărul și cacao. Ingredientele se fierb până când se topește zahărul și untul, apoi se stinge focul. După ce se răcoresc ușor, se adaugă gălbenușurile, făina  în ploaie, împreună cu praful de copt, amestecându-se ușor până la omogenizare. Albușurile, bătute spumă, se încorporează în aluat, amestecându-se ușor cu o spatulă, iar compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Brânza se amestecă bine cu zahărul pudră, se adaugă vanilia și ouăle, amestecându-se până la omogenizare. Se ia apoi cu o lingură din crema de brânză și se pune, din loc în loc, peste aluatul de negresă. Cu ajutorul unei furculițe îi dăm apoi prăjiturii un aspect marmorat. Pe toată suprafața se pune zmeura, iar tava se dă la cuptor pentru 30-35 de minute.

http://www.caietulcuretete.com

Partajează această știre

Lasă un răspuns