Reţete delicioase de vară

Lasagna cu vinete si dovlecei

Ingrediente: o vânătă potrivit de mare, un dovlecel, o ceapă, un ardei gras, 4 roșii, o conservă de roșii cuburi, 3-4 căței de usturoi, un pachet de foi de lasagnea, 50 ml ulei, 200 g cașcaval sau moțarella.

Pentru sosul béchamel: un litru de lapte, nucșoară, 5 linguri de unt, 4 linguri de făină, sare.

Mod de preparare

Vânata și dovlecelul se spală și se taie cubulețe, după care, vânăta se stropește cu puțină sare de lămâie. Ardeiul, ceapa și usturoiul se taie mărunt și se călesc în ulei, până când ceapa devine translucidă. La compoziție se adaugtă apoi cubulețele de vânătă și dovlecel. Legumele se lasă la călit aproximativ zece minute, se adaugă conserva de roșii, iar după ce totul s-a fiert, compoziția se potrivește de sare și piper.

Între timp, se pune apă la fiert pentru paste și se pregătește sosul béchamel, în felul următor: untul se pune la topit într-o tigaie, se adaugă apoi făina, care se lasă cinci minute la prăjit. Se adauagă apoi câte puțin din laptele cald, amestecându-se continuu, nucșoara și sosul se mai lasă la fiert câteva minute.

Când apa pentru paste începe să fiarbă, se pun pastele, iar când sunt pe jumătate fierte, se scot pe un prosop umed.

Se pregătește apoi o tavă unsă cu unt, în care se pun două-trei linguri din sosul de legume, care se uniformizează pe toată suprafața. În tavă se pun un rând de foi de lasagnea, un rând de legume și un strat din sosul béchamel, procedându-se la fel în continuare, ultimul rând fiind cu sosul béchamel. Peste acesta se pune în strat uniform, cașcavalul ras.Tava se dă cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute.

Tort răcoritor de vară

Ingrediente pentru blat: 130g unt, 100 g zahăr pudră, 6 ouă, 100 g zahăr tos, 125 g făină, o linguriță praf de copt, 150 g ciocolată cu lapte.

  • Pentru cremă: 200 g mascarpone, 2 linguri zahăr, suc de lămâie, 300 ml frișcă, un plic de întăritor pentru frișcă, 300-400 g coacăze roșii sau alte fructe mărunte.
  • Mod de preparare
  • Ciocolata se topește pe baie de aburi, iar ouăle se vor separa. Untul și zahărul pudră se mixează până se obține o cremă consistentă, la care se adaugă ciocolata caldă. După omogenizare, se adaugă pe rând, gălbenușurile. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul tos, se adaugă la compoziția de unt și ciocolată caldă, iar la final se adaugă făina împreună cu praful de copt. Compoziția se toarnă într-o formă cu diametrul de 24 cm și se dă la cuptorul preîncălzit, pentru 40-45 de minute. După ce este gata, blatul răcit se taie în două.
  • Crema mascarpone se mixează cu zahărul și sucul de lămâie, iar frișca bătută, împreună cu praful întăritor, se adaugă la crema mascarpone. Coacăzele spălate și desprinse de pe codițe se lasă la scurs și se adaugă la jumătate din compoziția de mascarpone și frișcă. Câteva coacăze se păstrează pentru decor. Crema cu fructe se pune între cele două foi de tort, iar cu cealaltă jumătate din crema rămasă, se va decora tortul.
Partajează această știre

Lasă un răspuns