Reţeta zilei: Prăjitură cu mere şi biscuiţi

Ingrediente: 1,5 kg mere, 400 g zahăr,  un pachet de biscuiţi, 600 ml apă, 3 plicuri de budincă (vanilie, frişcă, caramel), un pachet mic de stafide, 50 ml. rom, scorţişoară.

Mod de preparare:
Merele se taie mărunt (nu pe răzătoare) şi se pun la fiert împreună cu 500 ml apă. Se ţin pe foc cam 10 minute de când încep să fiarbă, iar după acest interval peste merele din cratiţă se toarnă budincile dizolvate în 100 ml apă şi se amestecă până ce compoziţia se îngroaşă. Stafidele, care au fost ținute în apă cu rom se scurg și se adaugă la compoziție, care se aromează cu scorțișoară. Se pregătește apoi o tavă în care se pune o folie alimentară umezită, în care se toarnă crema obținută. Urmează apoi un strat de biscuiţi, apoi restul de cremă, iar ultimul strat va fi de biscuiţi. Tava se dă la rece câteva ore, după care, prăjitura se întoarce. Deasupra se poate pune frişcă sau se decorează cu fructe.  Poftă bună !

Partajează această știre

Lasă un răspuns